Kezdőlap arrow Kék hírek arrow In memoriam Dr. Kontsek Judit
In memoriam Dr. Kontsek Judit Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. január 23.
ImageMúlt héten érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt Dr. Kontsek Judit. A sokak által ismert és szeretett doktornő még decemberben is rendelt, szívvel-lélekkel állt betegei mellett. Családja, barátai és ismerősei mellett a városi közösség is fájó szívvel búcsúzik.

 

 

Dr. Kontsek Judit 1945-ben született Kalocsán, iskoláit Budapesten végezte, majd szakmai és családi élete hosszú évtizedeken át Székesfehérvárhoz kötődött. 1968 februárjában kezdett dolgozni fogszakorvosként a városi rendelőintézetben, a felnőttek, valamint az iskolafogászaton a gyermekek fogainak egészségéért mindent megtéve. Munkája gyakorlása közben is folyamatosan képezte magát (1970-ben fog- és szájbetegségekből tett szakorvosi vizsgát).

Szakmai munkáját, képzettségét mindenki tisztelte, kedves és figyelmes természetéért pedig nemcsak kollégái, hanem az általa kezelt betegek háláját, szeretetét is magáénak tudhatta. 1978-ban miniszteri kitüntetéssel ismerték el tevékenységét.

Szerette betegeit és hivatását, ami nemcsak példamutató bánásmódjában, hanem a legkorszerűbb anyagok és technikai megoldások alkalmazásában is megmutatkozott. Betegségével nem szeretett volna senkit terhelni, méltósággal viselte a rá háruló nehézségeket. Az utolsó pillanatig rendelt, tevékeny életet élt. Mindenkit váratlanul ért a szomorú értesítés, hogy a doktornő január 17-én elhunyt.

Családja, barátai, betegei és Székesfehérvár város közössége búcsúzik fájó szívvel Dr. Kontsek Judittól.

 

 
< Előző   Következő >