Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Apaklub - gyerekekről felnőtteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2018. január 31.
ImageKedden este volt a Fúzió és a SZÉNA Egyesület szervezésében az első Apaklub a Petőfi Kultúrtanszéken, melyen három, családos apuka osztotta meg gondolatait a gyerekekről, a gyermeknevelésről és a velük való kapcsolatukról.

 

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András három gyermek édesapja, Szirányi Bence válogatott jégkorongozó két gyermek, míg Németh Ádám pedagógus, három gyermekes apuka – ők voltak a klub vendégei. 


Az apa „feladata” is, hogy részt vegyen a gyermek mindennapjaiban és az anyával egyenrangú partnerként legyen része a családnak. De hogyan működhet ez karrier mellett? Erre a kérdésre adott egyértelmű választ az Apaklub. A válogatott jégkorongozó, a polgármester és a pedagógus is olyan pozitív példákat mesélt a hétköznapokból, melyeket nap, mint nap megélnek az apukák. A közös játék, az esti lefekvések „menetrendje” mellett olyan dolgok is szóba kerültek, hogy hogyan viszonyulnak a gyerekek ahhoz, ha apát látják a televízióban vagy hogyan neveli a gyermekeit az az ember, aki egész nap gyerekekkel foglalkozik. 

Mindhárman apuka olyan munkát végez az életben, ami nagyon sok időt igényel és kiszámíthatatlan időbeosztással is jár, a gyerekek és a család mégis egy fontos, biztos pont az életükben. Kiderült: hasonlóan indul a napjuk, mint bárki másnak, ugyanúgy a lehetőségeikhez képest igyekeznek sok időt tölteni a gyerekekkel és megvan az életükben az a fajta apa-gyermek kapcsolat, mely minden család fontos része. A beszélgetés során a hallgatóság olyan történeteket ismerhetett meg, melyek segíthetnek úrrá lenni azokon az élethelyzeteken is, amikor a karrier és az egzisztenciateremtés komolyan befolyásolja a gyermekvállalást. 

A beszélgetésen a hétköznapi élethelyzetek is szóba kerültek és egy-egy történeten keresztül hasznos „nevelési tanácsokat” is hallhattak a résztvevők. Az Apaklub hasonló érdekes és hasznos tanácsokkal szolgáló beszélgetéssel tavasz elején folytatódik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >