Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújult a Berényi úti rendelő
Megújult a Berényi úti rendelő Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 31.
ImageMegújult a Berényi úti gyermekorvosi rendelő. A városi beruházással, mintegy 19,5 millió forint értékben korszerűsítették a fűtési rendszert, szigetelték a falszerkezeteket, valamint a kerítést és a tetőt is felújították. A kívül-belül komfortos intézmény kétezer kis pácienst lát el, és az ide járók már megelégedetten használják az otthonossá vált rendelőt.

 

Kedden délután adták át a megújult Berényi úti gyermekorvosi rendelőt.

Az intézményt a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében újították fel 19,5 millió forintból. Új kazánnal korszerűsítették a fűtési rendszert, elkészült a falszerkezetek utólagos víz- és külső hőszigetelése, teljes egészében megújult a kerítés, és a tető elhasználódott elemeit is javították, cserélték.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok kifejezte, hogy az egészségügyi program nagy jelentőségű a városlakók életében, hiszen valamennyi eddig fel nem újított rendelő felújítására sor kerül. „A kisebb felújítások között elkészült a feketehegyi rendelő és a Sarló utcai intézmény udvara. A nagyobb rendelők felújításának a tervezése és engedélyeztetése hosszabb időt vesz igénybe; a KÖFÉM rendelőben januártól már a kivitelezők dolgoznak.” – mondta el Östör Annamária, és hozzátette, hogy a megújult Berényi úti rendelő 2000 kis páciensének, szüleiknek és az itt dolgozóknak is örömére szolgál.

„A látvány önmagáért beszél.” – fogalmazott Földi Zoltán önkormányzati képviselő a felújított rendelőben, és elmondta, hogy a felsővárosi lakók elégedettségüket már a felújítás elindulásakor jelezték, az igényes, szép intézmény ma már a mindennapok komfortos munkavégzéséhez járul hozzá. A rendelők felújítását a lakosság egészségének szempontjából a legfontosabb beruházásnak nevezte.

Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója elmondta, hogy a rendelő felújítása 2003-ban tetőfelújítással indult, 2006-ban elkülönítették az egészséges és a betegforgalmat, valamint akadálymentes vizesblokkot is kialakítottak, külső rámpát is építettek, és ablakcserére is sor került. A 2018-ban átadott fejlesztés két körzetet érint, a gyermekorvosoknál több mint 1300, a védőnőknél pedig 630 ellátott gyermek van.

A mindennapos működéssel kapcsolatban Dr. Wilhelm Róbert háziorvos a dolgozók számára biztosított kellemes munkakörülmények mellett a betegek részéről az eddiginél sokkal életközelibb helyiségekről beszélt. Elmondta, hogy mind a várakozással eltöltött, mind pedig a rendelőben folyó munka szempontjából fontos az otthonosság, és ezt az ide látogatók is megfogalmazzák.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >