Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Könyv íródott a hazaszeretetről
Könyv íródott a hazaszeretetről Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 01.
ImageA 6. (Württemberg) huszárezred történetét dolgozza fel Horváth Béla volt dunaújvárosi történelemtanár könyve, melyet a Városi Levéltár és Kutatóintézet gondozásában mutatnak be február 8-án, csütörtökön Székesfehérváron. A kötetet a helyszínen dedikálja a szerző. Szeretettel invitálnak minden érdeklődőt!

 

Horváth Béla volt dunaújvárosi történelemtanár két részben, 14 év alatt kutatta és írta meg A 6. (Württemberg) huszárezred az 1848-49-es magyar szabadságharcban című művét, amely a hazaszeretetről szól. A Württemberg huszárok Lenkey százada ezért szökött haza elsőként, vállalva a legsúlyosabb büntetést is. A magyar legénységű század katonái 1849. október 3-á tették le a fegyvert a túlnyomó erejű ellenség előtt. Vérükkel szolgálták meg nem nemcsak kortársaik, hanem a jelen kor elismerését is.

A Városi Levéltár és Kutatóintézet tisztelettel invitálja az érdeklődőket a február 8-án, csütörtökön 17.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében kezdődő könyvbemutatóra. A szerző a helyszínen dedikálja a kötetet, melyet dr. Vizi László Tamás történész, a Kodolányi János Főiskola rektorhelyettese ajánlj az érdeklődőknek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >