Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csordultig szeretettel Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. február 02.
ImageFranz Schubert egyik legismertebb darabjával folytatódott a PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában megszólaló "Befejezetlen" Szimfóniát Nagy Katalin Matild grafikusművész homokanimációja kísérte.

 

 

Ács János vezényletével mutatta be Schubert "Befejezetlen" Szimfóniáját az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ifjúsági hangversenysorozata keretében.

Mint Major István, a Zenekar igazgatója elmondta, Franz Schubert talán legismertebb művét egy különös álom ihlette. Egy kedves fiúcska két útitársa, a szeretet és a fájdalom elválaszthatatlanul követik őt a csodához vezető útján.

A meseszerű történetet Nagy Katalin Matild grafikusművész élő homokanimációja elevenítette meg. A Csordultig szeretettel címre keresztelt előadás a harmadik volt a PartiTúra 2017-18-as évadában.

A telt házas ifjúsági bérletsorozat zárásaként, március 19-én a Klezmer előadásában tüzes mulatságra és keserves „ájvékolásra", vagyis jajveszékelésre várják a fiatalokat. Megmutatják a sokszínű klezmer zenét, s azt is, hogyan jelenik meg egy nagyszimfonikus műben.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >