Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kóstold meg a perui földicseresznyét! Nem fogsz csalódni! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 02.
ImageA perui földicseresznyét fogyaszthatjuk nyersen, készíthetünk belőle lekvárt, befőttet, szörpöt, csatnyit, zselét, alkotóeleme lehet édes vagy sós salátáknak, desszerteknek, vagy akár csokoládéba is mártogathatjuk. Érdekelnek a receptek is? Akkor olvass tovább!

 

 

A múltkor már említettem, hogy a perui földicseresznye (aminek számos elnevezése ismert, például inka bogyó, poha, fizálisz, fokföldi egres, ananászcseresznye…) igazi szupertápláléknak számít.

Beltartalmi értékei igencsak figyelemre méltóak: található benne almasav, citromsav, flavonoidok, fizalin (ami a sejtek allergiaérzékenységét csökkenti), fitoszterolok (növényi eredetű, a koleszterolhoz hasonló szerkezetű, gátolja a koleszterin felszívódását, így csökkenti a vér koleszterin szintjét), foszfortartalma pedig a dióval, mandulával vetekszik.

C-vitamin tartalma duplája a citroménak, így segíti az immunrendszer működését, hozzájárul a normál idegrendszeri és pszichés folyamatokhoz. Enyhíti a fáradtságot, kimerültséget. A kollagén képződéséhez is szükség van C-vitaminra, így jól tesszük, ha C-vitaminban gazdag növényeket fogyasztunk, ha azt akarjuk, hogy csontjaink, bőrünk, ínyünk, fogaink, és a porcok is meg tudjanak újulni.

Az inka bogyónak jelentős az A és E vitamin mértéke is. Az A-vitamin támogatja a látást, részt vesz a sejtdifferenciálódási folyamatokban, és hatásos a bőr és a nyálkahártya kiszáradása ellen is. Fehérjetartalma igen magas (14%-os), s rostban is nagyon gazdag (22,5 %).

 

Akit érdekelnek a perui földicseresznyés receptek, kattintson az alábbi linkre!

http://fmc.hu/2018/01/28/kostold-meg-a-perui-foldicseresznyet-nem-fogsz-csalodni/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >