Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Népzene, néptánc és operett a művházak ünnepén
Népzene, néptánc és operett a művházak ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 02.
ImageA Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatában A Szabadművelődés Háza és az Öreghegyi Közösségi Ház is színes kínálattal várja látogatóit. A népzene rajongói ismeretterjesztő előadásból, néptáncbemutatókból és koncertekből válogathatnak, de az operettslágerek kedvelőinek is tartogat programot a hétvége.

 

 

Kodály Zoltán gyűjtőútja nyomán „Zene csendül, láb dobban…” címmel ismeretterjesztő előadás kezdődik február 2-án, pénteken 10 órakor A Szabadművelődés Házában. A népzenei programon a Tilinkó Zenekar és a TáncolKODÓ Táncegyüttes működik közre. Hangszeres népzenei programot az este is kínál: 20 órától improvizációkkal lép fel Gombai Tamás, Ökrös Csaba és Geröly Tamás.

Pénteken és szombaton is érdemes lesz ellátogatni a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóba: 18 órától éjfélig távcsöves bemutatóval várják az érdeklődőket.

Február 3-án, szombaton 16 órától gyermek néptáncbemutatókra invitál a művház: fellép a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermektánccsoportja, valamint a csákvári Dallam AMI Tánccsoport, Bécsiné Krämer Ágnes művészeti irányításával. A táncosokat a Hermann László Zeneiskola növendékei kísérik, a vezetőjük Kneifel György. 16.30 órától kézműves foglalkozás is várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

18 órától koncerttel folytatódik a program: a Folkfonics zenekar mutatkozik be – Veres Ida (ének), Szabó Csaba (klasszikus gitár), Rendes Péter (elektromos gitár), Csordás Attila (basszusgitár), Piller Alex (dob), Nagy Teodóra (hegedű), Veér Csongor (hegedű) és Bazsinka Mihály (szaxofon) zenélnek.

A Szabadművelődés Háza rendezvényei ingyenesen látogathatóak.

Az Öreghegyi Közösségi Ház is kínál zenés programot, szintén 18 órától operettest kezdődik, Szabó Noémi és Kovács Szilárd  énekel klasszikus és magyar dallamvilágú slágereket. Jegyek elővételben, illetve a helyszínen 1000 forintért kaphatóak.

A fenti programokról további részleteket a http://aszmh.hu/ oldalon lehet olvasni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >