Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megnyílt a Tópartis tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 06.
Megnyílt a Tópartis tárlat a grafikus, a keramikus és a textilműves diákok alkotásaiból. A rendezvény mindig rangos ünnepe az iskolának, és fontos eseményévé vált a város művészi életének.

 

A művészetis tanulók olyan bemutatkozása a kiállítás évről évre, amely a képességek és a szakmai fejlődés mellett a diákok személyiségének, belső világának megnyilvánulása is – fogalmazott Brájer Éva alpolgármester köszöntőjében. A kiállítást február 15-ig lehet megnézni az iskola aulájában.


A Tópartis tárlat hagyományos kiállításán művészeti tagozatra járó diákok munkáit nézheti meg a közönség. A gazdag, színvonalas téli tárlat képet ad a grafikus, a kerámia- és a textilműves tanszak diákjainak a szakmai fejlődéséről, másrészt a felajánlott munkák az alkotók egyéniségét is megmutatják.

Dr. Vizi László Tamásné
igazgató köszöntőjében azt fogalmazta meg, hogy a téli tárlat mindig fontos ünnepe az intézménynek. Ünnepe ez a „(…) kiállító ifjú művészeknek, az őket segítő és útjukat egyengető mestereknek, a tanító, nevelő tanároknak, a szüleiknek, a barátaiknak – és mindenkinek, aki itt van, és együtt örül velünk a mai nap sikerének. Ünnepeljük azt is, hogy a téli tárlat Székesfehérvár művészi életének egy fontos eseményévé vált.” – fogalmazott az igazgató.

Brájer Éva
alpolgármester azzal a személyes élménnyel indította köszöntő beszédét, hogy minden egyes alkalom öröm, amikor a Tópartiban végzett ifjú grafikussal találkozik munkája során. A történeteket, érzéseket, szemléletet, gondolatokat minden korban másképpen közvetítő alkotások kapcsán a művészetelméletnek azt a nem lezárt kérdését tette fel, mi a művészet, mit is tekinthetünk művészi alkotásnak, kell-e és hogyan kell értelmeznünk az alkotásokat: „Közelébe nem merészkedem a válasznak, de a gondolattal érdemes eljátszani. Mindegyik művet valami belülről jövő késztetés, érzékenység, gondolat, akár filozófia hívja életre. Mint az itt kiállított alkotásokkal is: a diákok meg akarnak mutatni valamit, és nem pusztán a kezük technikáját, ügyességét. A végeredményben ott van a személyiségük, ott van a belső világuk is.”

A tárlat megnyitóján a művészetis növendékek adtak műsort. A rendezvényen részt vett Török Szabolcs tankerületi igazgató, az iskola tanárai, egykori és jelenlegi diákjai.

A kiállítást a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium aulájában február 15-ig lehet megnézni az intézmény nyitvatartási idejében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >