Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nem kegyelmezett az Alba... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 07.
ImageA fehérvári csapat továbbjutása után hiába vették sokan "országos kettesre" az Európa-kupa második csoportkörének záró fordulójában az Alba-Körmend mérkőzést, számára tét nélkül sem kegyelmezett riválisának Braniszlav Dzunics csapata, 88-68-ra nyert, így szerda estig, a J-csoport zárómeccséig izgulhatnak a vasi gárda szimpatizánsai, hogy vajon továbbléphetnek-e kedvenceik is az Alba után a nyolcaddöntőbe, avagy sem.

 

Ehhez a sereghajtó litván Nevezisnek nyernie kell a jelenlegi harmadik török Demir Insaat vendégeként. Igaz, a legjobb harmadikok között is tovább lehet kerülni, de ehhez alapos "matekozás" kell majd szerda este.

Az Alba remekül kezdett, majd felébredtek a vendégek, még a vezetést is átvették rövid időre a második negyedben. akkor újra megnyomta a "következő fokozat" gombot a fehérvári egylet és újra elhúzott, majd a véghajrában már több, mint 20 egységgel is vezetett. Végül "csak" 20 lett közte, ezzel együtt is demoralizáló lehet a Körmendnek, hogy 6 hét alatt harmadszor is alaposan elkalapálta az egyik legnagyobb honi riválisa. Az EK-ban oda-vissza, a bajnokságban csak "oda", de az alapos verés volt, 40 pontos különbségű. A három meccsen 68 pontnyi különbség volt a két egylet között a Dzunics-gárda javára...

A mostani derbin a legújabb fiú, Pointer volt a legeredményesebb 18 pontjával, de a 12 pontos Simpson, a 10 egységet termelő Kovács, a 9 pontos Lóránt, a 8 pontja mellett a palánkok alatt ismét "oktató" Horton (7 lepattanó, 2 blokk) és a 8 lepattanója mellett 3 blokkot és 7 pontot összeszorgoskodó Keller Ákos is sokat tett a közösbe. Az Alba csoportelsőként lép a nyolcaddöntőbe, amely a klub történetének legjobb nemzetközi szereplése.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >