Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újraélesztés, elsősegélynyújtás, biztonságos otthon
Újraélesztés, elsősegélynyújtás, biztonságos otthon Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. február 07.
ImageA gyermekkori balesetek megelőzéséről, az elsősegélynyújtásról, a fertőzések és a sürgős ellátást igénylő tünetek felismeréséről tartott előadást Mészáros Zalán volt mentőtiszt A Szabadművelődés Házában. Az ingyenes előadás a város egészségügyi programjába illeszkedően, a Humán Szolgáltató Intézet szervezésében valósult meg.

 

 

Mit tegyünk, ha riaszt a légzésfigyelő? Hogyan ismerjük fel a lázgörcsöt? Milyen veszélyek leselkedhetnek a gyerekekre egy átlagos háztartásban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok a fiatal szülők, kismamák, kispapák, akik ellátogattak a Humán Szolgáltató Intézet által szervezett előadásra. A Székesfehérvár egészségfejlesztési tervébe illeszkedő ingyenes rendezvényen Mészáros Zalán, volt mentőtiszt mutatta be a szülőknek és leendő szülőknek a legfontosabb, gyermekekre leselkedő veszélyeket, az elsősegélynyújtás legfontosabb technikáit. Életből vett példákkal illusztrálta, hogy a mentők kiérkezéséig is milyen sokat tehetünk a bajba jutott gyerekekért.

Az elsősegélynyújtási ismeretek mellett szó esett a fertőzések felismeréséről, hogy mit tehetünk a balesetek megelőzése érdekében, mekkora szerepük van a biztonsági eszközöknek, és arról is, hogy hogyan teremtsünk biztonságos környezetet a kisebb és nagyobb gyerekek számára.

Mint Dr. Keresztury Lászlóné, a Humán Szolgáltató Intézet egészségfejlesztője elmondta, nagy az érdeklődés az ingyenes programra. Előzetesen annyian regisztráltak, hogy a hónap végére még egy előadást szervez az Intézet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >