Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egyre magasabban jegyzik az Albát
Egyre magasabban jegyzik az Albát Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 08.
ImageBár hivatalosan a 4. helyen áll, valószínű, hogy hétfőtől már a második lesz a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) erősorrendjében az Alba Fehérvár.

 

 

Az Európa-kupában induló együtteseket rangsoroló lista még a keddi és szerdai utolsó második körös csoportmeccsek előtt készült, így várhatóan a Körmendet újra jól elverő, csoportelső gárda a következő ranglistán már dobogós lesz, főképp, hogy a jelenlegi harmadik dán Bakken Bears és a második orosz Novgorod is vereséget szenvedett zárásként. Erre utal a FIBA honlapján megjelent, a továbbjutókat sorrendbe állító lista is, amelyen éppen második a fehérvári csapat, a hetek óta listavezető francia ESSM Le Portel mögött...

Az Albától elsznvedett újabb komoly zakója ellenére is továbbjutott a nyolcaddöntőbe a a Körmend is, miután nagy szerencséjére a kevésbé esélyes litván Nevezis nyert a J-csoport utolsó meccsén a török Demir Insaat otthonában, így a vasi alakulat megtartotta 2. helyét. A Szolnoknak már nem volt ennyi szerencséje, hiába nyert a záró körben simán a már csoportelső Bakken Bears ellen, utolsó lett saját négyesében. A nyolcaddöntő sorsolása még nem készült el (csütörtökön délelőtt 11 órakor lesz Münchenben), az már biztos, hogy az első találkozók március 7-én, a visszavágók 14-én lesznek. Itt már nagyon komoly csaták várhatók, lévén a 10 továbbjutó mellé besorolják a BL-ből a jobbik kiesőket, így pl három olasz csapat, a Venezia, az Avellino és a Sassari, valamint egy-egy lett, litván és belga alakulat is a "kalapban" lesz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >