Kezdőlap
Megszavazta a 2018-as költségvetést a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 09.
ImageNagy többséggel – 16 igen, 3 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett – fogadta el a város 2018. évi költségvetését legutóbbi ülésén Székesfehérvár Közgyűlése. A rekordnagyságú, 70 milliárd forintot meghaladó főösszegű büdzséről sajtónyilatkozatában számolt be a város polgármestere.

 

"Kiemelkedő mértékű fejlesztéseket, stabil, biztonságos működést és több mint egymilliárd forintos bérfejlesztést biztosít az idei költésvetés Székesfehérvárnak.” – hangsúlyozta a Közgyűlést követő sajtónyilatkozatában a város polgármestere.

Dr. Cser-Palkovics András azt mondta: „Köszönetemet fejezem ki azon képviselőtársaimnak, akik vállalták a felelősséget, és elfogadták a költségvetést. A büdzsé főösszege soha nem látott mértékű lesz, meghaladja a 70 milliárd forintot, ami a kiemelkedően magas állami fejlesztési forrásoknak, az európai uniós támogatásoknak, a gazdasági növekedésnek, a cégek által befizetett iparűzési adónak köszönhetőn, és természetesen mindannyiunk munkájának az eredménye.”

A költségvetés 3 milliárd forintos tartalékkal indul, melynek mértéke év végére akár 5 milliárd forintra is emelkedhet az évközben várható döntéséknek köszönhetően. A polgármester fontos eredménynek nevezte, hogy nem lesz adóemelés és a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük Székesfehérváron. Az önkormányzatnak nincs adósságállománya és folyószámlahitelt sem szándékozik nyitni.

A főösszeg több mint felét, 38,6 milliárd forintot fejlesztésekre, felújításokra költi a város, melynek közel 70 százaléka kormányzati, 10 százaléka európai uniós forrás, a többit a város saját erőből finanszírozza. A költségvetés egyik legfontosabb eleme a bérfejlesztés, amely összességében meghaladja az egymilliárd forintot az önkormányzati fenntartásban működő intézményeknél és a gazdasági társaságoknál.

A városi fenntartású egészségügyi és szociális intézményekre, valamint a Kégl György Városi Egészségügyi Programra összesen 2,8 milliárd forint, az oktatási szférára 3,9 milliárd forint, míg a kultúrára 2,7 milliárd forint szerepel a költségvetésben.

A büdzsé végrehajtása máris elkezdődött. Szintén a mai közgyűlés  döntése nyomán elindulhat a közbeszerzési eljárás a Zombori út és a Pozsonyi út következő, Zsolnai út - Nagyszombati út közötti szakaszának felújítására.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >