Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kutyafestés az új őrület és egyre jobban terjed
Kutyafestés az új őrület és egyre jobban terjed Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 09.
ImageSokáig úgy tudtam, hogy csak az emberek festik be a hajukat – és egyéb szőrzetüket (igen, vannak olyanok…) -. ha elkezdődött az őszülés folyamata, vagy ha erőteljes külső változtatásra vágynak. Aztán az utóbbi években kezdtem egyre több piros és zöld kutyust felfedezni az utcán, és lassacskán rájöttem arra, hogy a Milka csoki lila tehene és gyerekkorom kedvenc rózsaszín párduca igenis létezik/létezhet.

 

A fő lökést e blogbejegyzés megírásához egyik kedvenc mesefigurám, a kockás fülű nyúl ugrálása adta meg, akit pár nappal ezelőtt láttam az utcán viháncolni. Az említett cukorfalat aranyos vakkantgatásokkal fickándozott póráza végén, és egyből tudtam, hogy ő bizony nem akar felszállni. (Aki nem érti, nézzen utána, milyen aranyos propeller fülecskéje van Marék Veronika és Radvány Zsuzsa „gyermekének”.)

 

Kutyafestés az új őrület és egyre jobban terjed

 

Egyre nagyobb divat a kutyafestés (Fotó: Seleja Gabriella)

Tehát ott ugrált és ugatott a nyuszi, aki természetesen egy kutyus volt, nagyon szép festéssel ellátva. Bizonyára vannak, akik most felhördülnek és kikúszik ajkukon az „állatkínzás” kifejezés, de szó sincs ilyesmiről! A kutyákat nem zavarja, ha kapnak egy kis színt – tudom, most az jön, hogy „Kérdezted tőlük?” , úgyhogy ez volt az első kérdés, amit nekiszegeztem az elkövetőnek, Seleja Gabriellának.

– Sokszor kérdezik tőlem, hogy nem lesz a kutya ettől személyiségzavaros? Nem káros a festékanyag? Nem betegszik meg tőle? És a válaszom mindkét esetben az, hogy nem! – mondta a gárdonyi kutyakozmetikus/kutyafestő – A kutya csak annyit tapasztal az egészből, hogy az új színnel feltűnést kelt, és az emberek többet beszélnek hozzá, többet simogatják. Még akkor is, ha azt mondják neki: „Hát te meg hogyan nézel ki?!”. Vagyis több odafigyelést kap, ami minden eb vágya!

 

A cikk teljes hosszában elolvasható itt:

http://fmc.hu/2017/02/02/testszobraszat-kutyafestes-az-uj-orulet-es-egyre-jobban-terjed/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >