Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Biztonságban a világhálón
Biztonságban a világhálón Nyomtatás E-mail
Írta: Rendőrség   
2018. február 12.
ImageAz internet egy változatos, színes, izgalmakban gazdag világ, mely mindennapjaink szerves részét képezi. Használata egyfelől megkönnyíti, leegyszerűsíti életünket, ugyanakkor veszélyt is rejt magában. Az online játékok és a közösségi oldalak látogatása népszerű szabadidős elfoglaltság a fiatalok körében. Az internethasználat jelentette kockázatok elkerülésének módszereire hívta fel az érintett korosztály figyelmét Gazdag Andrea rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

 

A program során a rendőrségi szakember interaktív előadás keretein belül tájékoztatta az általános iskolás diákokat az online környezet biztonságos és tudatos használatáról, azon lehetőségekről, melyek segítségével meg tudják védeni magukat attól, hogy a világhálón bűncselekmény áldozataivá váljanak, valamint szó esett a közösségi alkalmazások rejtett veszélyeiről.  

A találkozó alkalmat adott arra, hogy a tanulók közösen beszélgessenek olyan fontos kérdésekről, mint például a személyes adatok védelme és biztonsága, illetve megoszthatták egymással az ezzel kapcsolatos véleményüket, tapasztalataikat.  A rendőrség munkatársa előadásában kihangsúlyozta, hogy visszaélésre lehetőséget adó fényképeket ne tegyenek közzé az interneten, közösségi oldalakon legyenek körültekintőek, az idegen profilokkal szemben pedig gyanakvóak és csak olyan személyt jelöljenek vissza, akit valóban ismernek!

Az internethasználat kockázatairól és az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatáról bővebb tájékoztatást itt olvashat.

 

 
< Előző   Következő >