Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Istenek és istennők hazája
Istenek és istennők hazája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 13.
ImageFelső tagozatos, középiskolás és felnőtt alkotóknak hirdet művészeti pályázatot a Szent István Király Múzeum. A Floralia tavaszköszöntő ünnep április végén lesz Gorsiumban – ehhez kapcsolódóan „Istenek és istennők hazája - Az ókori Római Birodalom vallása” témában lehet ceruzát, ecsetet ragadni a római mitológia alakjainak a bemutatására.

 

Az ókorban istenek formájában alakot öltött harc, egyetértés, hűség ábrázolása mellett elgondolkodhatunk, hogy nézhetett ki Hygieia, az egészség és tisztaság istennője, Auster, az esőt hozó viharos szél megtestesülése; vagy akár azon, milyen lenne, ha egy isten a mi korunkba csöppenne. A legjobban sikerült munkákat a rendezvényen fogják kiállítani.

 


 

A pályázati munkák leadási határideje április 15-e. Mindenki egy, legfeljebb 100 cm x 70 cm-es  pályaművet adhat le. Jelentkezni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen lehet a ’Floralia 2018’ tárgymegjelöléssel és az alkotó nevével.

Az e-mail szövegében fel kell tüntetni a kategóriát és a mű tervezett méretét, diákoknál az iskola és az osztály megnevezését is kérik a szervezők. Magukat az alkotásokat a Szent István Király Múzeum Rendház kiállítóhelyén személyesen vagy postai úton várják.

A zsűrizés eredményét április 20-án teszik közzé a múzeum weboldalán és közösségi oldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >