Kezdőlap
Kettlebell - Pető Ferenc a legerősebb! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 14.
ImagePető Ferenc érdemelte ki a hétvégén a „Magyar Kettlebellsport Szövetség Legerősebb Versenyző” – feliratú kupáját! A móri sportoló sorra nyeri az aranyakat 24 kg-os versenygirjáit lóbálva…

 

Pető Ferencet jó pár éve ismerem – és csodálom kiemelkedő teljesítményéért. Sokan tudják, hogy ő volt az, aki megismertette velem is (és még sokan másokkal) a kettlebellt, és akit minden tanítványa (egykori vagy jelenlegi) szinte rajongással szeret. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy nincsen hozzá fogható kettlebelles – és ezt tényleg elfogultság nélkül jelentem ki. (Bár valószínűleg ő ezzel nem ért egyet – rendkívül szerény ember lévén, ahogy azt sem tudja, hogy milyen hálás vagyok neki mindenért...)

 

Kettlebell – Pető Ferenc a legerősebb!

                                                                                                Pető Feri 2012-ben (Fotó: Pető Ferenc)

 

Feri még az SFG-s (egykori RKC) vonalon kezdte el „lóbálni a vasat”, majd 2014-ben egy pentatlon versenyen kezébe került a versenygirja is. Az első versenyen elért sikereken felbuzdulva kezdett el aztán még többet gyakorolni ezzel az eszközzel.

 

Kettlebell – Pető Ferenc a legerősebb!

                                                   Pető Ferenc sok-sok évvel ezelőtt az RKC/SFG atyjával, Pavel Tsatsouline-nel  (Fotó: Pető Ferenc)

 

„Számomra ez az a sport, ahol mindenben jónak kell lenni. Gyorsaságban, robbanékonyságban, rugalmasságban, lazaságban, állóképességben, gyorserőben, maximális erőben, koordinációban, regenerálódásban.”- vallotta be.

2015-ben lehetősége volt személyesen is találkozni a sportág abszolút bajnokával, Ivan Denisovval (aki egy szemináriumot tartott Magyarországon, és aki nagy kedvencem nekem is), később Denis Vasilev el, akik már addig is nagy hatással voltak rá. Ekkor már követte őket, és csodálattal figyelte páratlan teljesítményüket.

Kettlebell – Pető Ferenc a legerősebb!
Pető Ferenc (Fotó: Pető Ferenc)

Követve a „nagyokat”, Feri is versenyzésbe fogott hát. Motiválta a folyamatos fejlődési lehetőség. Az, hogy mindig egyre jobb és jobb szeretne lenni abban, amit épp csinál.

„Vágyom végletekig tökéletesíteni a tudást. Ez nem jelenti azt, hogy mindig többet kellene edzeni, hanem számomra inkább a jobb minőségben végzett gyakorlás az, ami fontos.” – mondta.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/02/13/kettlebell-peto-ferenc-a-legerosebb/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >