Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A címvédés az Alba Fehérvár célja a kupadöntőn
A címvédés az Alba Fehérvár célja a kupadöntőn Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2018. február 15.
ImagePéntektől vasárnapig a debreceni Főnix-csarnokban rendezik a férfi kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjét. Az utóbbi években megszokott lebonyolítás szerint a bajnoki alapszakasz felénél első nyolc helyen álló csapat vesz részt a kupadöntőn, köztük természetesen az Alba Fehérvár, amely tavaly Győrben megnyerte a kupát.

 

Bár rosszul kezdte ezt a bajnoki szezont az Alba, a kupadöntős részvétel azok után nem fogott veszélyben, hogy novembertől zsinórban kilenc bajnoki mérkőzést nyertek a fehérváriak. Így a táblázaton bőven befértek az első nyolcba, márpedig a kupadöntőn ezek a helyezések érnek részvételt. Az idei kiírás különlegessége, hogy a helyszín Debrecen, pedig a helyi csapat nem jutott be a nyolc közé… Így aztán hat csapat is igen messziről érkezik, hiszen az Alba mellett a Szombathely, a Körmend, a Zalaegerszeg, a Pécs és a Paks is részt vesz az eseményen. A keleti országrészt Szolnok és Kecskemét képviseli, éppen egymás ellen játszva a pénteki eső napon. A további párosítás: PVSK – Falco, ZTE – Atomerőmű SE és Alba Fehérvár – Körmend. A pénteki győztesek szombaton elődöntőket vívnak, vasárnap pedig a bronzmeccset, majd az aranycsatát rendezik a Főnix-csarnokban.

Az Alba Fehérvár címvédőként érkezik, hiszen egy évvel ezelőtt, Győrben emlékezetes nagy meccsen legyőzte a Szolnokot, Lóránt Péter nyolc másodperccel a dudaszó előtt esett győztes kosarával. A csapatkapitány most is győzelmekre készül, de hangsúlyozta, már az első meccsen is nehéz dolga lesz az Albának. „Akárcsak tavaly, idén is a nehezebb ágra kerültünk. A Körmendet ebben a szezonban háromszor már legyőztük, biztos vagyok benne, hogy vissza akarnak vágni. A kupában akár egy ötperces rossz periódus az egész hétvégét tönkre teheti, nagyon oda kell figyelnünk. Jókor jött a Kecskeméttől kapott pofon a bajnokságban, mindenki ráébredhetett, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek, maximálisan oda kell tennünk magunkat. Szép emlék a tavalyi finálé, hiszen győztes kosarat dobtam, a cél természetesen most is a végső siker. Furcsa lesz, mert a nagy távolság miatt a nyugati csapatokat alighanem kevés szurkoló kíséri el, de így is meg kell mutatnunk, hogy bárki ellen képesek vagyunk a győzelemre” - mondta Lóránt Péter.

A csapatkapitányhoz hasonlóan a vezetőedző, Dzunics Braniszlav is amondó, már semmit nem számít, hogy a Körmend ellen háromszor is simán nyert az Alba a szezonban (kétszer a nemzetközi kupában, egyszer a bajnokságban). „Ez teljesen más meccs lesz. Ne felejtsük el, a Körmend nem véletlenül áll második helyen a bajnokságban. Igaz, legyőztük háromszor, de ez azon kívül, hogy ez adhat nekünk egy egészséges önbizalmat, mást nem jelent. Ahhoz, hogy kupadöntőt nyerjünk, mindent jól kell csinálni három napon át, ez nekünk tavaly sikerült” - idézte fel a sikert, egyben adott receptet a debreceni hétvégére az Alba Fehérvár vezetőedzője. Dzunics Braniszlav eddig kétszer nyerte meg az Albával a kupát, 2017 előtt 2013-ban is a fehérváriak voltak a legjobbak, de akkor még négycsapatos volt a finálé.

Pénteken 18 órakor játszik az Alba a Körmenddel. Ha győz, szombaton a Szolnok – Kecskemét mérkőzés győztese vár rá az elődöntőben, aminek eredménytől függően vasárnap vagy a 15 órakor kezdődő, harmadik helyért zajló találkozón, vagy a 17.30-as döntőben játszhatnak Lóránt Péterék.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >