Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mezővári József és Kiss Lajos emléktorna
Mezővári József és Kiss Lajos emléktorna Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 16.
ImageA Tóvárosi Általános Iskola tornatermében rendezik meg szombaton a két nagyszerű sportember, Mezővári József és Kiss Lajos emlékének szóló futballtornát. A mézkőzések 11 órakor, a záró megemlékezés és eredményhirdetés 15.20 órakor kezdődik.

 

Hagyományosan két szervezet, a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület és a Dunafém-Maroshegy SE szervezi meg a Mezővári József és Kiss Lajos Emléktornát február 17-én, szombaton.

Mezővári József a fehérvári labdarúgás meghatározó emblematikus alakja volt, közel két évtizeden át a Dunafém-Maroshegy labdarúgócsapatánál tevékenykedett edzőként, elnökként és szinte mindenesként. Székesfehérvár városa poszthumusz Pro Civitate-díjjal tüntette ki, munkásságát két gyermeke folytatja jelenleg is.


Kiss Lajos labdarúgóként az NB II-ben játszott Várpalotán, majd a Videoton futballklubban töltött el közel két évtizedet, mint utánpótlásedző. Nyert magyar bajnoki címet az utánpótlás-vonalon és több, később NB I-ben is bemutatkozó labdarúgó került ki a kezei alól. A Dunafém-Maroshegy SE edzője is volt, ezt követően pedig a Videoton FCF Baráti Kör csapatának első edzője lett három évre. A szíve mindig a Vidiért dobogott.

Mezővári Balázs, Mezővári József fia, a Dunafém-Maroshegy SE elnöke a tornát beharangozó sajtótájékoztatón arról szólt: a két sportember öröksége a labdarúgás fékezhetetlen szeretete, amely jelenleg és a jövőben is jól működik Székesfehérváron. A város sportlétesítményeinek megújulása, bővítése hosszútávon szavatolja a szabadidősport, az utánpótlás- és a profi sport működését egyaránt. Külön örvendetesnek nevezte, hogy az édesapja nevét viselő, néhai Ikarus-sportpálya egy műfüves pályával bővült, ezáltal méltó módon képviseli Mezővári József és Kiss Lajos örökségét.

Juhász László, a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület alapítója arról beszélt, hogy Mezővári Józsefről és Kiss Lajosról a sportesemények szintjén is megemlékeznek Székesfehérváron. A szombati tornán hat olyan csapat vesz részt, amelyek mindegyikének van kötődése a sportemberekhez

Az emléktorna mérkőzései 11.00 órakor, az elődöntők 13.20 órakor kezdődnek. 15.00 órától lesz a döntő, melyet 15.20 órától követ a megemlékezés és az eredményhirdetés a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >