Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Játékok és kiállítások Jókaival
Játékok és kiállítások Jókaival Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 16.
ImageKeresztrejtvények, online és helyszíni játékok, könyves, filmes és digitális kiállítások várják a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóit a Magyar Széppróza Napjának kísérőprogramjai között. A központi és a tagkönyvtárak még a jövő héten is kínálnak Jókai Mórhoz kapcsolódó érdekességeket.

 

A Magyar Széppróza Napjához kapcsolódó könyvtári események egész héten kínálnak programokat – Jókai Mór életpályájához és műveihez kapcsolódóan.

A Központi Könyvtár felnőtt részlegében péntekig tölthetünk ki keresztrejtvényt az író életútjáról. Az Olvasóteremben még a jövő héten is megtekinthetjük A titokzatos Jókai című kiállítást az alkotó műveinek díszes kiadásaiból, Jókai-ritkaságokból, a Zenei és számítógépes részleg pedig hangkazettán, vinyl-lemezen, videokazettán és CD-n kölcsönözhető Jókai-műveket mutat be.

A Pedagógiai Szakkönyvtár irodalmi rejtvényét online lehet elküldeni.

A Budai úti Tagkönyvtár felfedezőjátékra invitálja olvasóit: a könyvtárban Jókai Mór Füveskönyvéből származó idézeteket rejtettek el, amiket meg kell keresni. „A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe” – az íróról ezzel a címmel tárlatot is rendeztek.

A mai naptól Nyugtatók helyett Jókait! címmel könyvkiállítás nyílik a szerző köteteiből a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban.

A Széna téren rejtvényfüzettel várják a látogatókat: Ki mit tud Jókai műveiről? A tagkönyvtár új e-book olvasóit is bemutatja, ezúttal a nagy író műveivel.

A Zsolt utcai Tagkönyvtár a megfilmesített Jókai-regényekből szervezett kiállítást, amit február 20-ig lehet megnézni.

A részletes program a http://www.vmk.hu/a-magyar-proza-napja oldalon olvasható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >