Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Izgalmas beszélgetés a VárosKép kiállításon
Izgalmas beszélgetés a VárosKép kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 19.
A rendszerváltás időszakának várostörténetéhez kapcsolódó beszélgetéssel folytatódnak a VárosKép című kiállítás kísérőprogramjai az Országzászló téren. A tárlat kurátorai Balsay István egykori tanácselnököt és polgármestert kérdezik többek között arról, hogyan vált egy erdőmérnökből független tanácselnök, és hogyan zárta le Székesfehérvár a Kádár-korszakot.

 

Folytatódnak a VárosKép – Székesfehérvár a 20. században című kiállítás kísérőprogramjai, amelyek a dualizmus korszakától 1988-ig a város történetét bemutató tárlat anyagát egészítik ki, színesítik.

Február 21-én, szerdán 16.30 órakor Dr. Demeter Zsófia és Bányai Balázs – a kiállítás kurátorai – Balsay István egykori tanácselnökkel és polgármesterrel beszélgetnek. A Szent István Király Múzeum kollégái arról kérdezik Balsay Istvánt, hogy miként vált egy erdőmérnökből független tanácselnök a rendszerváltás előtt, mi vezérelte őt az 1988-as ünnepségek szervezése közben, miként élte meg azokat, és hogyan zárta le Székesfehérvár a Kádár-korszakot.

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >