Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Karvezetők tartottak szakmai napot Székesfehérváron
Karvezetők tartottak szakmai napot Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 19.
ImageSzékesfehérváron rendezték meg az I. Országos Karvezetői Szakmai Napot. A programban repertoárbővítés, hangképzési előadás, kerekasztal-beszélgetés és továbbképzés is szerepelt. A sikeres szakmai rendezvény aktív karvezetési gyakorlatán 28-an vezényeltek.

 

 

Székesfehérváron rendezték meg az I. Országos Karvezetői Szakmai Napot a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) Felnőtt-énekkarok Bizottsága szervezésében.  A fórum a KÓTA bázisrendezvénye volt.

Deák Lajosné
önkormányzati képviselő köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron valósult meg a program, és egyben felajánlotta, hogy jövőre is örömmel fogadja a város az ország minden tájától érkezett karvezetőket.

Mindszenty Zsuzsánna
, a KÓTA elnöke nagy lelkesedéssel érkezett a programra; kifejezte, hogy régi álom valósult meg a szakértő vendégekkel, fiatal jelentkezőkkel megrendezett szakmai nappal.

Repertoárbővítéssel indult a program: Szűcs Magdaléna és zeneszerző barátai ajánlották a kevésbé ismert műveket. Emellett három zeneműkiadó is rész vett a konferencián, akik a saját kiadványaikat mutatták be. A kórushangképzéssel, az intonációval kapcsolatban Németh Zsuzsa, a Budapesti Vándor Kórus karnagya osztott meg szakmai titkokat. A beéneklés gyakorlatában a Vox Mirabilis Kamarakórus működött közre. A kerekasztal beszélgetést Bárd Judit, a Felnőtt-énekkarok Bizottságának elnöke vezette – szakmai és emberi témákat is érintve. Délután a karvezetési továbbképzésre került sor, melyen Berkesi Sándor és Horváth Gábor adtak gyakorlati tanácsokat a karvezetőknek.

„Nagyon sokan jelentkeztek erre a továbbképzésre, ami nagy öröm, annak különösen is örültünk, hogy az aktív karvezetési gyakorlaton 28-an vezényeltek. Nagyon sok köszönetet kaptunk a visszajelzésekben, sok-sok szakmai segítséggel mentek haza a nap részvevői, akik még határon túlról is érkeztek. Számunkra megtisztelő volt, hogy mi kaptuk a feladatot a bemutató kóruspróbára. Jó volt látni a karnagyok elégedettségét, a mosolyt és azt az elszántságot, amivel nekiindulnak, hogy ezt átadják a kórusok tagjainak is.” – fogalmazott a szakmai napról Zemlényi Katica főszervező.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >