Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy hónapon át lehet nevezni a Diáknapokra Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós, Fehérvári Programszervező Kft.   
2018. február 20.
ImageElindult a jelentkezés az idei Fejér Megyei Diáknapokra. A közel ezer középiskolást megmozgató kulturális eseményt április 13–15. között rendezi meg a Fehérvári Programszervező Kft. Dunaújvárosban, a nevezéseket március 12-ig fogadják.

 

 

A Fejér megyében tanuló középiskolás diákok kulturális seregszemléjét az 1960-as évek óta rendezik meg – évenként váltva – a megye két legnagyobb városában. A tehetségkutatáson kívül a rendezvény fontos célja, hogy teret adjon a találkozásnak, a közösségformálásnak, különlegessége pedig az, hogy fiatalok szervezik fiataloknak.

Az idei Diáknapok több újdonsággal is szolgál a nevezést, a pontszámítást és a kategóriákat illetően. A középiskolák által kijelölt pedagógusok március 12-ig tudják a fellépőket és produkciókat regisztrálni az esemény megújult online nevezési felületén. Megváltozott a pontszámítási rendszer: az adott iskola által nevezett produkciók által elért pontszámot a benevezett produkciók számához arányosítják, így a fesztiváldíjat a legeredményesebb iskola viheti haza. Idén már tizenkét kategóriában versenyezhetnek a középiskolások: a legújabb terület a Médiakommunikáció, ahova plakátterveket, hangspotokat, reklámfilmeket és kritikákat várnak a szervezők.

A versenyzők hét színpadi és öt egyéb kategóriában – szólóének, társasének, kórus; vers- és prózamondás; diákszínpad; könnyűzene; népdal – népzene – néptánc; komolyzene – szólóhangszer – kamarazene; sótájm, képző-, nép- és iparművészet; honismeret, irodalom; fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok; médiakommunikáció – mutathatják meg tehetségüket a nagyközönség, illetve a szakmai zsűri előtt. A kulturális fesztivál rendezői idén is neves szakembereket, művészeket kértek fel a versenykategóriák zsűrijébe.

A szervezők március 12-ig várják dunaújvárosi önkéntesek jelentkezését a műsorvezetők és a kategóriafelelősök munkájának segítésére, fotózásra, videózásra és könnyebb fizikai munkák elvégzésére.

Az eseménnyel kapcsolatban érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a Diáknapok honlapját, Facebook- és Instagram-oldalát, ahol a szervezők további hírekkel, képekkel és videókkal várják a követőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >