Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Várjuk együtt az Oscarokat! Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas Krisztián   
2018. február 22.
ImageOscar-napot rendez március 4-én, vasárnap a székesfehérvári Barátság mozi: a 90. Oscar-gála legesélyesebb filmjeiből vetít hetet a város művészmozija. A filmek kedvezményes áron is megtekinthetőek.

 

A 90. Oscar-gálán az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája 2017. legjobb filmjeit és filmeseit részesíti elismerésben. A díjátadó ceremóniát 2018. március 4-én rendezik a Los Angeles-i Dolby Színházban, helyi idő szerint 17 órától, hazai idő szerint március 5-én 2 órától. A ceremónián az akadémia 24 kategóriában díjazza az alkotásokat.

A jelöltek listáját január végén hozták nyilvánosságra. A legtöbb jelölést, szám szerint tizenhármat Guillermo del Toro A víz érintése című filmdrámája kapta, ezt Christopher Nolan Dunkirk című háborús drámája követte nyolc nominálással, illetve a Három óriásplakát Ebbing határában héttel, valamint A legsötétebb óra és a Fantomszál hattal. 2018-ban is van magyar alkotás az Oscar-jelöltek között: Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas filmdrámája a legjobb idegen nyelvű film kategóriában versenyez.

A Barátság mozi hét filmet választott ki a jelöltek közül a március 4-i Oscar napra, ezek egy részét már jó ide nagy sikerrel vetíti a város mozija. A filmek akár kedvezményes áron is megtekinthetőek: aki hét filmre vált jegyet, 900 forintért nézheti meg őket, aki hat filmet választ ki a sorból, 1.000 forintért válthat jegyet, egyéb esetekben a belépő 1.100 forint.


Részletes műsor:

09.00 Loving Vincent
11.00 A víz érintése
13.00 A legsötétebb óra
15.00 Testről és lélekről
17.00 Én, Tonya
19.00 Három óriásplakát Ebbing határában
21.00 Lady Bird

A vetítéssorozatot nyitó Loving Vincentet a legjobb animációs film kategóriában jelölték: Dorota Kobiela és Hugh Welchman animációs technikával készült filmje a híres festő, Vincent van Gogh életét és rejtélyes halálát mutatja be. 11 órakor a legtöbb, tizenhárom díjra jelölt alkotást, Guillermo del Toro A víz érintése című szokatlan tündérmeséjét láthatják a nézők. A filmet hét Golden Globe-ra is jelölték, ebből kettőt meg is kapott.

13 órától az utóbbi hetek egyik legnépszerűbb filmjét, Joe Wright A legsötétebb óra című történelmi drámáját tűzi műsorára a mozi; a hat kategóriában jelölt film főszereplője, Gary Oldman alakításával már elnyert egy Golden Globe-ot is. 15 órától a magyar versenyfilm, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című játékfilmje kerül a nézők elé, 17 órától pedig egy életrajzi vonatkozású fekete komédia, az Én, Tonya következik: Craig Gillespie három Oscarra jelölt alkotása Tonya Harding műkorcsolyázó bulvárlapokból ismert történetét dolgozza fel.

19 órától a Három óriásplakát Ebbing határában című filmet vetíti a mozi: Martin McDonagh drámáját hét kategóriában jelölték. Csaknem ugyanennyi, hat Golden Globe-ra is jelölték az alkotást, és az alkotók négy Arany Glóbuszt haza is vihettek arról a gáláról. 21 órakor Greta Gerwig Lady Bird című vígjátékával zárul az art mozi Oscar-napja – ezt a filmet öt kategóriában jelölték Oscarra.

A vetítésekre már foglalható jegy a Barátság mozi honlapján: www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas – a kedvezményes ár foglaláskor még nem érvényesíthető, csak a jegyvásárlás során.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >