Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Judo - minden fehérvári sportoló éremmel tért haza Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 23.
ImageSzolnok István minden tanítványa éremmel a nyakában térhetett haza a Nemesvámoson megrendezett Veszprém Megyei Diákolimpiáról. A kis judósok annak ellenére diadalmaskodnak sorra a versenyeken, hogy bár igen mostoha körülmények között edzenek – viszont remek edzőkkel!

 

A Veszprém megyei Nemesvámoson rendezték meg a hétvégén a Veszprém Megyei Diákolimpiát, amelyen a székesfehérvári judo edző, Szolnok István is részt vett tanítványaival. István jelenleg tíz gyermeket versenyeztet, akik közül egy most beteg lett, így kilencen indultak el a megmérettetésen.

A 10-13 éves fiatalok közül négyen első helyezést értek el: Megyeri Maja, Virányi Róbert, Horváth Flóra és Fülöp László, öten pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel: Golenyak Balázs, Virányi Gergely, Tánczos Kornél, Bereczki Dániel és Pintér Levente.

 

„Judo: elmenni, ameddig lehet, kockáztatni, s kicsit csibésznek lenni!”
Minden tanítvány nyakába érem került (Fotó: Szolnok István)

 

Szolnok István elmondta, hogy a szép helyezések annak ellenére születtek, hogy az edzési körülményeik nem túl szerencsések (finoman fogalmazva). Az edzések helyszínéül 1992 óta a Vasvári Pál Gimnázium szolgál, ahol ugyan nagyon szeretnek edzeni a tanítványok, de itt csupán hetente kétszer tudnak gyakorolni. A komoly versenyekre való felkészülés viszont heti négy edzést tenne szükségessé. Tavasszal ugyan ki lehet menni a szabadba futni és erősíteni, de a téli időszakban ez nem lehetséges.

 

A teljes cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/02/20/judo-minden-fehervari-sportolo-eremmel-tert-haza/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >