Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ülésezett a Városi Idősügyi Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 23.
ImageSzékesfehérvár 2018-as költségvetéséről esett szó a Városi Idősügyi Tanács ülésén dr. Cser-Palkovics András polgármester tolmácsolásában, érintve a nyugdíjasokat érintő fejlesztéseket, kérdéseket, lehetőségeket. A fehérvári nyugdíjasokat képviselő szakmai testület tagjai a Városházán találkoztak.

 

A 12 taggal működő Városi Idősügyi Tanácsot 2012-ben alakította újjá Székesfehérvár Közgyűlése. A szervezet elnöki feladatait dr. Cser-Palkovics András polgármester látja el, a VIT alelnöke Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok.

Legutóbbi ülésen Székesfehérvár polgármestere adott tájékoztatást a város 2018. évi költségvetésének alapelveiről, keretrendszeréről, a kiemelt programokról és kiadásokról, köztük a nyugdíjasokat érintő kérdésekről, lehetőségekről, az intézményhálózat működtetéséről és a fejlesztésekre fordítható források fontosabb adatairól. Dr. Cser-Palkovics András beszélt többek között a város oktatási és közbiztonsági programjáról, továbbá hangsúlyozta a Kégl György Városi Egészségügyi Program prevenciós szűrőprogramjainak, a praxisok támogatásának, valamint a kórház működési, fejlesztési támogatásának és a rendelők ütemezett felújításának, eszközfejlesztésének a jelentőségét.

Az időseket is szolgáló programok, fejlesztések, felújítások összességében több mint 610 millió forintot tesznek ki, amelyből 163,8 millió forint az önkormányzati forrás; csak a szűrőprogramokra 2,5 millió forintot költ a város. A polgármester szólt még a Modern Városok Program, az ITP és az egyedi projektek keretében megvalósuló fejlesztésekről, valamint az Innovatív Szociális Szolgáltató Központ kialakításáról is.  

A nyugdíjas egyesületek, szervezetek és klubok képviselői köszönetet mondtak a város támogatásáért, amely a tartalmas nyugdíjas évek megéléséhez ad lehetőséget. A fejlesztések, tervek kapcsán a hozzászólásokkal élénk beszélgetés alakult ki; kitértek többek között a parkolás kérdéseire, a közlekedésbiztonságra, valamint további kulturális programok kedvezményes látogatásának az igényére is.

A tanácskozáson részt vett Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >