Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Viszlát nyár, üdv Lisszabon!
Viszlát nyár, üdv Lisszabon! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 26.
ImageAWS nevű, erősen Linkin Parkra, de nyomokban más keményebb bandák stílusára is hajazó formáció Viszlát nyár című produkciója nyerte az idei Eurovíziós dalfesztivál magyarországi selejtezőjét, A Dal című műsorsorozatot.

 

 

A fináléban nyolc (valljuk meg őszintén, nem túl nívós) zeneszám közül lehetett dönteni. A legjobb négyet a zsűri (Frenreisz Károly, Schell Judit, Mező Misi, Both Miklós) választotta ki, közöttük a közönségszavazatok rangsoroltak. Ennek eredménye lett az, hogy ez a keményebb hangzású, korántsem dalfesztivál-kompatibilis alkotás képviselheti hazánkat a portugál fővárosban, az idei Eurovíziós fesztiválon május 8 és 12. között.

Azt a mai világban nehéz lenne kijelenteni, hogy ezzel a dallal fikarcnyi esélyünk sem lesz majd Portugáliában, de mivel sem egyedinek, sem meghökkentőnek nem nevezhető, aligha lesz sansza igazán jó szereplésre, főképp, hogy a győzelmet már a fél kontinens elkönyvelte a franciák migráns témájú (egy, a bevándorlókat a tengeren megmentő hajón született nigériai kislány történetéről szóló) dalának.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >