Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Székesfehérváron zárul a Tour de Hongrie második szakasza
Székesfehérváron zárul a Tour de Hongrie második szakasza Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. február 27.
ImageMagyarország legrangosabb, a nemzetközi kerékpároséletben is előkelő helyen jegyzett országúti kerékpárosversenye a Tour de Hongrie idén is ellátogat Székesfehérvárra. Az M4 Sport ma reggeli adásában ismertették a szervezők az útvonalat: Fehérvár idén célállomás lesz, augusztus 16-án, a nemzetközi verseny Velencéről induló második szakasza zárul városunkban.

 

Idén is bekapcsolódik Székesfehérvár a legrangosabb hazai országúti kerékpárosversenybe. 2018-ban a Tour de Hongrie egyik szakaszcélja lesz városunkban. Az augusztus 14-19. között rendezett verseny öt szakasza közül a másodiknak lesz célállomása Székesfehérvár augusztus 16-án. A verseny ezen a napon összekapcsolódik a Székesfehérvári Királyi Napok programjaival. Minderről és a városon belüli útvonaltervekről részletes tájékoztatást kapnak az elkövetkező időszakban a fehérváriak.

A több mint kilenc évtizedes múltra visszatekintő versenysorozat idén már UCI 2.1-es kategóriájú viadal lesz, azaz a Magyar Körversenyre immár a - nemzetközi versenyekről megismert - legerősebb csapatok is nevezhetnek. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályai szerint mintegy 38 ezer eurós, azaz 11,5 millió forintos pénzdíj talál gazdára 2018-ban, amely több mint a kétszerese a 2017-es díjazásnak, ráadásul a megszerezhető világranglista pontok is duplázódnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >