Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
AV19: Keserédes győzelem zárásra Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. március 04.
ImageUtólag látszik, hogy mekkora esélyt szalasztott el azzal a Fehérvár AV19, hogy pénteken, hazai jégen 3-1-re kikapott a Bozentől, ugyanis az alsóházi középszakasz záró körében (Latendresse és Hári góljaival) nyert Grazban 2-1-re, miközben a bolzanói csapat csak büntetőkkel nyert saját közönsége előtt a Znojmo ellen.

 

Összességében a Bozen 21, a Volán 20 ponttal zárt, ezzel a dél-tiroli olasz gárda jutott a rájátszásba, a fehérvári pedig ismét lemaradt róla. Egyértelműen hazai pályán ment el a hajó. Míg saját közönsége előtt 5 meccsen 7, addig idegenben ugyanennyi találkozón 12 pontot szerzett! Az alapszakaszból hozott egy bónuszponttal együtt így jött össze a 20 egység.

Hogy mekkora jelentősége volt ezeknek a bónuszpontoknak, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Bozen a maga 2 bónusza nélkül a FAV19 mögött zárt volna. Csakhogy a "volna" és a "ha" szavak a sportban ritkán jelentenek jót...

Összességében az egész szezon egy nagy küzdés volt a Volán számára. A francia edzővel végigvergődték az alapszakasz jelentős részét, s ha korábban kirúgják, amikor kellett volna, nagy az esélye annak, hogy nem csak 1 bónuszpontot vihetett volna magával az együttes a középszakaszra. Utólag azonban keseregni kár. Igazán frusztráló egyetlen ponttal lemaradni a playoffról, ám a középszakaszban a csapat kezében volt a továbblépés kulcsa, de nem élt vele, mert a hazai meccseit elszúrta.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >