Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Tovább enyhül, olvad a jég
Tovább enyhül, olvad a jég Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. március 04.
ImageVége a nagy hidegnek, napról napra enyhébbek lesznek a nappalok és az éjszakák is, így Velence-tó 7-8 cm-es jege is vékonyodik. Tulajdonképpen, mire elérte volna a biztonságos szintet, el is kezdett olvadni.

 

 

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnökségének Velencei-tavi Tófelügyelősége ma reggeli jelentésében arról tájékoztatott, hogy a Velencei-tó jégvastagsága az agárdi tófelügyelőség előtti nyílt vízterületen 2018. március 4-én 7.15-kor méretek szerint 7,0 cm. A jég felszínét továbbra is kb. 1 cm-es fagyott hó borítja, mely alatt a jég felszíne kásás állapotú. A jég állapota rossz minőségű, rámenni veszélyes!

Az enyhülés jelentős lesz, mag hétfőn még csak 1-3 fok között lesz az országos átlag nap közben, kedden már mindenütt 5-7, a hét végén pedig már jóval 10 fok felett alakulnak a maximumok. Szerdától már éjszaka is csak kevés helyen lesznek fagyok. Ettől függetlenül a csapadékhajlam marad, sokszor kesz eső, havas eső, és erős szél, tehát az igazi "kikeletre" még várni kell egy kicsit. A hosszútávú jóslatok szerint március 15-től már kevesbb csapadék várható, de a hőmérséklet csak a hónap utolsó hetétől ölt tavaszias jelleget, akkortól számolhatunk stabilan 15 fokot meghaladó értékekkel.

 

 
< Előző   Következő >