Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Harmadszor rendezik meg a jótékony célú Székesfehérvári Székely Bált Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. március 06.
ImageAz elsüllyesztett, majd leomlott bözödújfalusi templom újjáépítését, a beregszászi református idősek otthonát és fehérvári iskolai könyvtárakat támogat a III. Székesfehérvári Székely Bál, melyet április 7-én rendeznek meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A kulturális műsorban Erdély, Kárpátalja, Felvidék is Délvidék is képviselteti magát neves fellépőkkel.

 

Az ízletes székely vacsorával egybekötött eseményre belépők és címkézhető támogatójegyek is vásárolhatóak. – hangzott el a program beharangozó sajtótájékoztatóján.

Legyünk erősek, tartsunk össze! Székesfehérvár Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyarságra, minden lehetőséget megragadva támogatja őket, és jelen van az életükben. Fontos, hogy ismét megrendezzük a Székely Bált, és minél több szimpatizánst a kezdeményezés mellé állítsunk! A jótékonyság maga a szeretet, ezt mutatjuk ki a nemzeti összetartozást is szimbolizáló bállal.” – hangsúlyozta Deák Lajosé, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka.
Kiemelt célként tekint a beregszászi Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthonának támogatására. Az intézményben korábban személyesen is járt, és megtapasztalta, hogy a rendkívül nehéz helyzetben lévő kárpátaljaiak minden körülmény ellenére megőrizték magyarságukat. Arról is szólt, hogy Józsa Judit neves kerámiaszobrász kimondottan a bálra készít kitűzőket, melyeket értékesítenek szintén karitatív céllal.

Juhász László, a bál alapítója és főszervezője köszönetét fejezte ki Vargha Tamás országgyűlési képviselőnek a fővédnökség, míg dr. Cser-Palkovics András polgármesternek a védnökség vállalásáért. Mint fogalmazott, januárban és februárban hagyományos, tradicionális bálok sorozatát rendezik Székesfehérváron, éppen ezért a Székely Bált a böjti időszakot követően, áprilisban tartják.

A programot ismertetve elmondta, a műsorban Erdély, Délvidék, Felvidék és Kárpátalja is képviselteti magát. Kárpátaljáról érkezik a Kovács-család és a BorzaVári népi együttes, akiket még nem láttunk Fehérváron. A sztárvendég a szintén kárpátaljai Beregszászi Olga, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész lesz. Műsorvezetőként megnyerték Berecz István Örökös Aranysarkanytyús néptáncost, míg a bál művészeti vezetője Ruff Tamás, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karnagya lesz, aki összehangolja a fellépők műsorát. A Délvidéket az innen származó Zabos Regina, a Fehérvár Hangja 2016-os győztese képviseli, míg Marth Fruzsina, a tavalyi Fehérvári Versünnep nyertese szintén a fellépők között lesz. Felvidékről érkezik a Nyitranagykéri Mórinca néptáncegyüttes, melynek 15-20 év közötti tagjai szintén először lépnek fel Fehérváron. A bál zenekara a már jól bevált Asterix Live Music Band lesz, amely több száz, illetve ezer fős rendezvényeken is rendszeresen szerepel. Trenka Máté, az Alba Regia Művészeti Iskola táncosa szólóban szerepel a programban, míg az erdélyi Erdőszentgyörgyről és Szentegyházáról népdalos fellépők jönnek.

A III. Székesfehérvári Székely Bál bevételéből támogatják a beregszászi Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthonát. Ugyancsak juttatnak forrást a Ceausescu-diktatúra alatt vízzel elárasztott Bözödújfalu leomlott templomának újjáépítésére, valamint Erdéllyel és Trianonnal kapcsolatos könyvek vásárlására a székesfehérvári alap- és középfokú iskolák könyvtárai számára.

A bálra 12.900 és 21.900 forint között több kategóriában válthatóak belépők, illetve szintén  több árban lehet támogatójegyeket  vásárolni 1.000-től 25.000 forintig. A támogatójegyek címkézhetőek, azaz a vásárló meghatározhatja, hogy mely célra kívánja juttatni az összeget. Az érdeklődők hétköznap 8.00-16.00 óra között kereshetik fel a VÁLASZ Egyesület Prohászka út 67. szám alatti irodáját.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >