Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Evezés, ismerkedés és érzékenyítés Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. március 06.
ImageKora délutánig tartó programmal várta a diákokat az immár hagyományos szakmai napjára a Diáktanács hétfőn. A Hiemer-ház báltermében cserediák programokról, Atalanti-óceán átevezésről és az Országos Diák Tanács munkájáról is hallhattak a résztvevők, de fejleszthették prezentációs készségüket, megismerkedhettek a Székesfehérvári Érzékenyítő Programmal, valamit a másik nemmel, igenekkel is.

 

 

Teljesen megtöltötték a Hiemer-ház báltermét a Diáktanács szakmai napjára érkező diákok hétfőn délelőtt. Mint Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke elmondta: "Tartalmas, élménydús délelőttöt szeretnénk nyújtani a diákoknak, ahol amellett, hogy jól érzik magukat, olyan dolgokról hallhatnak, ami a mai világban fontos vagy érdekes."

Mészáros Attila alpolgármester köszöntője után az Országos Diák Tanács munkájáról számolt be a két Fejér megyei küldött. A 2017-ben megalakult szervezet célja, hogy a Diákparlamentek közötti időszakban is fórumot nyújtson a megyei küldötteken keresztül a diákságnak. Tóth Lilla, az ODT tagja és Varga Antónia póttag elmondták, fő feladatuk az Országos Diákparlament székesfehérvári ülésén megfogalmazott 50 pontos ajánlássor tárgyalása a döntéshozókkal, amiből már több mint 30-at beszéltek át. Külön kiemelték az egyik első, azóta meg is valósult ajánlást, az első nyelvvizsga ingyenességét.

A beszámoló után interkulturális tanórán vehettek részt a diákok. Lajtos Gabriella, a YFU (Youth for Understanding) magyarországi igazgatója és Csikós Réka volt cserediák, a szervezet önkéntese és a Tóparti Gimnázium tanulója interaktív előadásában vezette be a résztvevőket a cserediákként eltöltött idő előnyeibe.

A kora délutánig tartó program során részt vehetnek még a diákok prezentációs készségfejlesztő workshopon, megismerhetik Rakonczay Gábort, az Atlanti-óceánt átevező Guinnes-rekordert. A Székesfehérvári Érzékenyítő Programmal, valamint Sohonyai Edit "Ismerkedés a másik nemmel, igenekkel" című előadásával zárul a Diáktanács szakmai napja.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >