Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kék, sárga... zöld!
Kék, sárga... zöld! Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. március 12.
ImageA Munkácsyban mutatták be az új fejlesztésű, felelős hulladékgazdálkodásra nevelő oktatócsomagot. A készletet térítésmentesen vehették át a jelentkező iskolák, akik nemcsak a dobozt, módszertani ismeretket is kaphattak a Munkácsyban szervezett bemutatóórán.

 

 

„Három Gellért-hegynyi hulladékot termelünk minden évben Magyarországon.” – kezdte Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület vezetője ezzel a riasztó adattal bemutató foglalkozását a Munkácsyban. Kedden az iskola 4/b osztálya próbálhatta ki a felelős hulladékgazdálkodásra nevelő készletet.

A "Kék, sárga... zöld!" oktatócsomagot a Földművelődési Minisztérium támogatásával veszprémi Csalán Egyesület fejlesztette ki, és a Gaja Környzetvédő Egyesület segítségével juttatta el a jelentkező iskoláknak térítésmentesen. Mint Szalay Tímea elmondta, az oktatócsomag alkalmas arra, hogy a kisebb-nagyobb gyerekeket a felelős hulladékgazdálkodásra neveljük.

Veszprém után Székesfehérvárra érkezett a legtöbb csomag, a jelentkező iskolák a Munkácsy Mihály Általános Iskolában vehették át a készleteket, ahol a gyakorlati felhasználásába is bepillantást nyerhettek a pedagógusok. A bemutatóórán részt vett Juhász László környezetvédelmi tanácsnok és Kálmán Lilla, a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának vezetője, valamint Varga Gábor és Gárdonyi László a Gaja Környezetvédő Egyesület részéről.

Szalay Tímea elmondta, bár a oktatódobozaik elfogytak, aki kedvet kap a közösségi vagy akár otthoni játékhoz, a csomag elemeit és az azokra épülő feladatokat letöltheti a csalan.hu honlapról is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >