Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Forradalmi és színházi kalandozások Székesfehérvár utcáin Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. március 14.
ImageA nemzeti ünnephez kapcsolódva két alkalommal is szervez vezetett sétát a héten a Tourinform Iroda. Pénteken a márciusi ifjak nyomába eredhetünk, míg szombaton Székesfehérvár reformkori színházi életébe nyerhetünk bepillantást.

 

 

Március 16-án, pénteken 14.00 órakor az Országalmától indul a „Kalandozás a márciusi ifjak nyomában” című séta. A résztvevők megismerkednek a reformkori Székesfehérvár szellemiségével, városképével, valamint a ’48-as márciusi forradalom helyi eseményeivel. Felkeresik a forradalmi események helyszíneit, és megemlékeznek a szabadságharc meghatározó alakjairól. A részvétel ingyenes, regisztrálni a Tourinform Irodában lehet.

Március 17-én, szombaton 14.00 órától a Fehérvári Ajándékbolttól indulva vehetünk részt a „Színháztól színházig” című reformkori sétán. Megtudhatjuk, hol kezdődött a magyar nyelvű színjátszás Székesfehérváron, hány híres színész kezdte itt pályáját, melyik színésznő kedvence volt az Árpád fürdő, és azt is, hogy ki mondta el Jókai Mór köszöntőjét a Vörösmarty Színház avatásán. Az érdekességekben bővelkedő program végén a Vörösmarty Színház kávézójában Damniczki Balázs cukrászmester Vörösmarty tortáját is megkóstolják az érdeklődők. A részvételi díj 1000 forint, regisztrálásra ez esetben is a Tourinform Irodában van lehetőség.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >