Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "Leúszta" a Vidi a Balmazt
"Leúszta" a Vidi a Balmazt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. március 18.
ImageVégig szakadó esőben, igazi focira alkalmatlan körülmények között fogadta és győzte le 1-0-ra a kiesés ellen menekülő Balmazújvárost a bajnoki címre hajtó Videoton az NB I (OTP Bank Liga) 22. fordulójában.

 

 

A betömörülő vendégek egy félidőn át alig merészkedtek át az ellenfél térfelére, 60 percig kapura sem lőttek, s végül éppen akkor kaptak gólt, amikor már előrefelé is ügyesen "úsztak". A vízi fociban Juhász Roland fejese végül meghozta a piros-kékek számára a rendkívül fontos 3 pontot, így továbbra is tartják a lépést az élen álló Ferencvárossal.

A találkozó első percétől a felcsúti albérletében szereplő fehérvári alakulat irányított, folyamatosan ment előre, ám a betömörülő vendégekkel nem tudtak mit kezdeni. Járatta körbe a labdát a Videoton, próbálta kicsalogatni a balmazújvárosiakat, akiknek azonban eszük ágában sem volt ezt megtenni. Marko Nikolics együttese semmit semmit sem tudott tenni a bunkerfoci ellen, nem volt alternatívája, holott minden második csapat így megy ki a Vidi ellen, erre készülni kellett volna...

Mivel még halálra sem kellett fáradnia a labdák kirugdalásában a vendégeknek, így a szünet után már kicsit bátrabban fociztak, a 60. percre el is jutottak első kapura lövésükig. Horváth Ferenc két csatárt is becserélt, jelezve; "köszi Vidi a lagymatag támadgatást, akkor mi is megpróbáljuk". Meg is próbálták, igaz, ezzel is csak inkább az időt húzta a balmazi egylet. Bejött közben hazai oldalon a Vidi mezében első meccsén játszó Huszti Szabolcs, majd Kovács István is, de sokat nem változott a helyzet. Ment előre a Vidi, de sematikus, sablonos fociját csukott szemmel is könnyen olvasta a Horváth-gárda, amely egyre többször kontrázott és próbálkozott előre is, ha már egyszer megtehette.

A hajrában is sokáig hagyta magát altatni a piros-kék alakulat, gyorsan szaladtak a percek, mígnem aztán a 84. minutumban egy bal oldali Lazovics szabadrúgást Juhász csúsztatott fejjel a kapu közepébe, megelőzve a rosszul kimozduló Horváth kapust és három vendég védőt. 1-0! Összességében nagyon megérdemelt volt a fehérvári vezetés és a szűk győzelem, mivel a hátrelévő percekben már nem történt semmi említésre méltó.

A következő fordulóban, március 31-én, szombaton 17.00 órakor házi derbit vív a Puskás Akadémia ellen, ám ezt megelőzősen - kihasználva a válogatott meccsek okozta szünetet - a DVTK ellen tesztel felkészülési mérkőzésen, március 24-én, ugyancsak szombaton 13.00 órakor Budapesten, a Pénzügyőr SE pályáján.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >