Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Ünnepi állománygyűlést tartottak az ÖHP-nál Nyomtatás E-mail
Írta: Deák Ferenc   
2018. március 18.
Image1848. március 15-ére emlékező ünnepi állománygyűlést tartottak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán. Az eseményen hagyományosan történelmi előadás hangzott el, és elismeréseket adtak át.

 

 

Az MH ÖHP ünnepi rendezvényén Róth Péter alpolgármester képviselte, jelen volt továbbá dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője, prof. dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, továbbá a fegyveres testületek és számos egyéb, társadalmi és civil szervezet képviselője is.

Az MH ÖHP-n hagyományosan a hadtörténet valamelyik kutatója tart a '48-as forradalommal és szabadságharccal kapcsolatos előadást ilyenkor, így történt ez most is. Dr. Hermann Róbert, a HM Hadtörténeti Intézetének és Múzeumának tudományos parancsnokhelyettese beszélt a szabadságharc katonai vezetőiről, sok olyan kevéssé ismert, érdekes, sokszor kifejezetten mulatságos részletet ismertetve, amelyek emberközelbe hozták a magas rangú katonákat.

Az előadást követően került sor többek nyilvános elismerésére, oklevelek átadására, majd a 3FALU Táncműhely és Banda néptánc- és zenei produkcióját élvezhették a megjelentek.  Az esemény néhány további, például kulturális tevékenységért odaítélt elismerés átadásával és a kitüntetettek, valamint a meghívottak tiszteletére adott rövid állófogadással zárult.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >