Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Influenza ellen - gránátalma! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 19.
ImageA gránátalma alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, viszont igen gazdag rostokban, így méregtelenítéskor és diétában is fogyasztható. C-vitaminban gazdag, gyorsítja a sebek gyógyulását, segíti a szövetek regenerációját.

 

 

A lányom egyik kedvenc gyümölcse a gránátalma. Ez a rendkívül ízletes csemege rengeteg magot tartalmaz: egy átlagos méretű gránátalmában 600 mag található! Ezeket a magokat persze nem szabad kidobni, hiszen bennük rejlik a lényeg!

Az ajurvédikus és kínai gyógyászat évezredek óta használja a gránátalmát. Hogy miért? Íme:

A benne lévő olajok segítenek helyreállítani szervezetünk hormonháztartását. Ezért fájdalmas menstruáció, fejfájás, menopauza esetén is elővehetjük. Vérszegénység esetén naponta háromszor fél pohár gránátalmalé elfogyasztása ajánlott két hónapon keresztül, s az anémiában szenvedők jobban lesznek!

Image
.

A gránátalmában lévő cserző anyagok csökkentik a fájdalmat, ezért torok- és garatgyulladás, valamint szájnyálkahártya-gyulladás esetén ajánlatos a gyümölcs levével való öblögetés. Sőt, e növényben lévő természetes sav a fertőzés megszüntetésére is jó. (A magból készült kivonat antibakteriális hatással van a plakkra.)

 

A gránátalmáról szóló cikk teljes hosszában elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2018/03/10/influenza-ellen-granatalma/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >