Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Újra kikapott idegenben az Alba
Újra kikapott idegenben az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. március 26.
ImageNincs túl jó passzban mostanában az Alba Fehérvár kosárlabda csapata. A hazai meccsein is akadnak gondjai, de azokat általában végül - ha nehezen is - sikeresen abszolválja, azonban idegenben a szezon elején mutatott gyenge produkciót látjuk viszont.

 

 

A kínos jászberényi zakót követően szombaton este Körmenden is kikapott, s itt is úgy, hogy tulajdonképpen nem sokáig volt esélye a sikerre. A 79-67-es vasi győzelem azt jelenti, hogy bár a szezon előző négy Alba-Körmendjét a fehérvári gárda nyerte, az ötödiket már sikerült behúznia a Potocnik-gárdának, amely így újra két győzelemnyi előnyben van a tabellán riválisával szemben, amely valószínűleg már marad a 4. helyen az alapszakasz zárásáig, dacára annak, hogy a Falco is simán elvérzett Szegeden. Ott, ahol éppen az Alba lép pályára szerdán...

Ezt követően pedig egy újabb nehéz kirándulás, egy soproni vendégjáték vár a Dzunics-alakulatra. Ahhoz, hogy a középszakaszra ne kerüljön nagyon komoly hátrányba az előtte álló Szolnok, Körmend, Falco trióval szemben, ezt a két meccset meg kell nyernie. Ehhez viszont az kell, hogy Lóránték kapják össze magukat és olyan koncentráltan kosarazzanak, ahogy az idény jó részében, november közepétől február közepéig tették.

Innen már eleve nagy bravúr kell ahhoz, hogy címet védjen a gárda, hiszen a fináléig vezető úton csak akkor játszhat majd pályaelőnyben, ha legalább a 2. helyet eléri a középszakasz végére. Márpedig ehhez még a tavalyinál is eredményesebb és koncentráltabb kosárlabdát kell bemutatnia az előttünk álló időszakban. Ez az ami nagyon nehéz lesz. Pedig most már csak az NB I-re kell figyelni, nincs Európa-kupa, tehát elvileg könnyebb a helyzet. De csak elvileg, hiszen a nemzetközi búcsú óta szenved igazán az Alba. Két sima idegenbeli zakó, közte egy nagyon szenvedős, hajszállal, és egy kicsit biztosabban, de nem az elvárt fölénnyel abszolvált hazai meccs. Szóval sok még a kérdőjel, amelyek egyenesedhetnek majd a következő hetekben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >