Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hatodszor ünnepeljük a halat Fehérváron
Hatodszor ünnepeljük a halat Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. április 05.
ImageRotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál a VI. Fehérvári Halünnep április 7-én, szombaton a Palotavárosi tavaknál. A népszerű tavaszi eseményre mindenkit sok szeretettel várnak!

 

A Fehérvári Halünnepet 2013-ban rendezte meg először a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége, azóta igen nagy népszerűségre tett szert: évről évre egyre többen érdeklődnek az ízes esemény iránt, amelyhez színes kiegészítő családi programok is kapcsolódnak. A főzőverseny és a szórakoztatás mellett a rendezvénynek az is fontos célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges halételekre, és segítséget ad ahhoz, hogy a hal jobban beépüljön mindennapi étkezéseinkbe.

Az eseményt a reggeli órákban indító nyílt, egyéni horgászversenyre április 5-ig lehet nevezni, négy – felnőtt, női, ifi és gyerek – kategóriában, fenekezős vagy úszós horgászati módszerrel. A versenyzőket kategóriánként díjazzák, a létszámtól függően több díjjal is.

A főzőverseny iránt a szokásosnál nagyobb az érdeklődés: eddig közel nyolcvan csapat jelentkezett, de a nevezéseket április 5-ig még várják, két kategóriában: halászlé és egyéb halételek. Megkötés nincs, a csapatok bármilyen hagyományos fogást vagy ínyencségeket készíthetnek. A versenyzők számára halat, tűzifát, főzőhelyet és kötényt biztosítanak a szervezők. Az elkészült ételeket a zsűri folyamatosan értékeli, a legjobbakat értékes ajándékokkal díjazza. A versenykiírások a www.hofesz.hu honlapon olvashatók, nevezni a HOFESZ irodájában (Székesfehérvár, Pilinszky tér 1–2.) lehet.

A szervezők idén is meghirdették a tavaly útjára indított „Legyen saját halad a tóban!” akciót, arra biztatva az óvodásokat, iskolásokat, hogy vegyenek részt a tavaszi haljelölésen. A rendezvény információs faházánál délig jelentkező óvodások, iskolások közül délben öt gyereket sorsolnak ki, az ő nevük egy jelölőrudacska segítségével felkerül egy-egy halra – a gyerekek természetesen maguk is jelen lehetnek a tóparton zajló haljelölésen. A madarak gyűrűzéséhez hasonló haljelölés segítségével sok értékes információ gyűjthető a halak mozgásáról, növekedési képességéről, kifogási adatokról.

A rendezvényt a fővédnök, Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője nyitja meg április 7-én, szombaton 10 órakor a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekarral, ezt követően – a főzőversennyel párhuzamosan – indul a színpadi produkciók, bemutatók sokasága. A legkisebbeket a Bogár Muzsika gyermekkoncertje szórakoztatja, majd a Free Spirit Dance tánccsoport mutatkozik be. Egytől a Folk On 45 ad koncertet, kettőtől a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar játszik, háromtól a nap sztárfellépője, Csepregi Éva veszi birtokba a színpadot. 15.40-től a Bab Társulat adja elő a Matyi, a ludas című bábos komédiát.

A nap során a gyerekeket furfangos csudavilág várja közel 170 játékkal, a felnőttek oldtimereket is megcsodálhatnak és a Camuphone verklis karaoke-val elénekelhetik kedvenc dalaikat is. A napot a Viking zenekar bulija zárja. 

A VI. Fehérvári Halünnepre mindenkit szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >