Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A medencében győztek, a versenybíróknál nem
A medencében győztek, a versenybíróknál nem Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. április 06.
ImageKiváló idővel, elsőként ért célba a Hétvezér Általános Iskola III. korcsoportos lány gyorsváltója az Úszás Országos Diákolimpia Döntő 4x50 méteres futamában, de szabálytalan váltás miatt a versenybíróság kizárta őket a versenyből. A teljesítményük elismerésért Vigasz díjat adott át nekik Mészáros Attila alpolgármester és Lángfalvy Péterné, az iskola igazgatója.

 

Rossz váltásért, öt századmásodperces bemozdulásért vették el a 12-13 éves korcsoportban versenyző Hétvezéres lányoktól az aranyérmet a hétvégén rendezett Úszás Országos Diákolimpia Döntő 4x50 méteres futamában. Mint Schütz Tamás, a Székesfehérvári Városi Általános Iskolák Iskolai Sport Kör Vezető Testnevelő Tanárok Szakmai Fórumának vezetője elmondta, a rajtgép jelzett egy öt századmásodperces bemozdulást, amit akár az is okozhatott, hogy megbillent a versenyző a rajtgépen.

A szülők által készített videó alapján és a helyszínen lévők elmondása szerint sem történt szabálytalan váltás, de a verseny után közvetlen benyújtott óvást elutasította a testület. Most a videót csatolva újabb fellebbezést nyújtottak be a Magyar Diáksport Szövetség elnöksége felé.

A Hétvezéres csapatnak: Drávucz Nikolettnek, Hettinger Larának, Nyakas Veronikának, Simon Viviennek és felkészítő tanáruknak, Farkas Andreának Mészáros Attila alpolgármester és Lángfalvy Péterné, az iskola igazgatója adta át a Vigasz kupát. Mészáros Attila gratulált a medencében elért teljesítményért, egyúttal elmondta, hogy ő is kérte a Magyar Diáksport Szövetség vezetőségétől az eset mielőbbi kivizsgálását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >