Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Támogatói jegyek a Székely Bálra
Támogatói jegyek a Székely Bálra Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. április 06.
ImageSzombaton este rendezik a III. Székesfehérvári Székely Bált, a Kárpát-medencei magyarság székesfehérvári ünnepét. Az idei jótékonysági rendezvény bevételéből támogatják a beregszászi Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthonát, a bözödújfalusi Hazatérés Templomának felépítését, és helyi iskolák könyvtárainak vásárolnak kiadványokat.

 

 

A bál kedvezményezettjeit támogatójegyekkel is lehet segíteni, pénteken egy székely kapu alatt lehet ezekből vásárolni a Szent István Művelődési Ház kapualjában.  A rendezvény műsorvezetője Berecz István Aranysarkantyús táncos lesz, a műsorban színvonalas zenei és táncos produkciók lesznek hazai és határon túli fellépőkkel, köztük Beregszászi Olga előadóművésszel. A bálra korlátozott számban kaphatóak még belépőjegyek is.


Április 7-én, szombaton 18.30 órától rendezik meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a III. Székesfehérvári Székely Bált, a Kárpát-medencei magyarság ünnepét – Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjének fővédnöksége és dr. Cser-Palkovics András polgármester védnöksége alatt.

Az idei jótékonysági rendezvény bevételéből anyagi támogatásban részesül a beregszászi Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek otthona; Erdéllyel és Trianonnal kapcsolatos könyveket vásárolnak székesfehérvári alap- és középfokú iskolák könyvtárai, illetve diákcsoportok számára; valamint szintén anyagi támogatást nyújtanak a bözödújfalusi Hazatérés Templomának felépítéséhez.

Juhász László, a bál alapítója, főszervezője a támogatójegyek megvásárlásának lehetőségéről beszélt: „Aki egyetért a három jótékonysági célunkkal, támogatói jegyeket vásárolhat 1.000, 5.000, 10.000 és 20.000 forintos címletekben, a kedvezményezettek bármelyikének a javára.” Szombaton, a bál napján 10-17.30 óra között a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház kapujában kiraknak egy, a tavalyi bálra készített székely kaput, illetve érkezik a veresegyházi Medveotthon felajánlásából egy kitömött medve – mellette lehet majd támogatói jegyeket vásárolni, illetve fotózkodni, tette hozzá a főszervező. A bál műsorának – mondta – az idei sztárvendége Beregszászi Olga előadóművész lesz, valamint az est színvonalát emeli a műsorvezető, Berecz István Aranysarkantyús táncos is.

„Támogatjuk az elcsatolt területeken folyó magyar oktatást, az idősek otthonait, a keresztény egyházakat, a határon túli világi és egyházi közösségeket, valamint műemlékek megépítését.” – fogalmazta meg a bál célját Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. Elmondta, hogy idén székely tulipán formájú kitűzőt készíttettek, amely az összetartozást, a szeretetet jelképezi – ezt is meg lehet majd vásárolni a bálon. A tanácsnok kifejezte, hogy a bál résztvevői mindenkit támogatnak, nemcsak a határon túli, hanem az itthon élőket is, hiszen a kezdeményezés az összefogásról szól.

Az est résztvevőit Vargha Tamás és dr. Cser-Palkovics András fogják köszönteni. A műsorban többek között fellép a felvidéki Nyitranagykéri Mórinca Néptáncegyüttes, Marth Fruzsina versünnepgyőztes Dsida Jenő Psalmus Hungaricusából ad elő egy részletet, énekelnek a szentegyházi volt Gyerekfilisek, és táncszólót mutat be Trenka Máté, az Alba Regia Művészeti Iskola táncosa. Vacsora után is folytatódik majd a színvonalas zenés-táncos műsor, határon túli és inneni fellépőkkel, köztük a délvidéki Zabos Reginával, a Fehérvár Hangja 2015. évi győztesével, majd az ASTERIX Live Music Band szórakoztatja a közönséget.

A bálra belépőjegyek vásárolhatóak 12.900-21.900 forintos áron a Prohászka út 67. szám alatti irodában hétköznapokon 8-16 óra között, információ kérhető a 20/251-9113-as telefonszámon.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >