Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Lássuk a következő 60 évet! - Hirtling Istvánnal beszélgettünk... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - Fejér Megyei Hírlap   
2018. április 11.
ImageDélelőtt egy lengyel filmet szinkronizált, kora délután – kihasználva a ritkán adódó szabadidőt – feleségével moziban volt, és épp délutáni pihenője közben beszéltem vele, mielőtt családjával az esti vacsorára indulna a 60. születésnapját ünneplő Hirtling István, a Vörösmarty Színház művésze.

 

Bevallotta: boldogan tekint vissza élete első hatvan évére, és izgatottan várja, mit hoz számára a következő hatvan. Család ellen nincs orvosság, Bizánc, My Fair Lady, Hamlet, A Csókos asszony, Abigél, A Fösvény – csak néhány szerep azok közül, melyeket a Vörösmarty Színházban láthatott a közönség Hirtling István közreműködésével.

A Rajz János-, Ivánka Csaba-, Jászai Mari-díjas Érdemes Művész a 2012–13-as évadtól tagja a fehérvári színháznak. Korábban többek között a Nemzeti, a Radnóti, a Madách, a Játékszín, a Petőfi, a Szigligeti, a Merlin és az Új Színházban élvezhettük művészetét. Filmszerepeivel és életrajzi adataival most nem is tölteném meg a sorokat, hiszen tökéletesen átlátható szakmai pályafutása. Bárki egy pillanat alatt megtudhat róla mindent újságcikkekből, korábbi nyilatkozataiból.

Image
.

Születésnapján hívtam fel, hogy köszöntsem e jeles alkalomból. Vidám volt, nyitott, közlékeny, s rendkívül boldogan készült a „meglepetésvacsorára”, amelyet a családja szervezett számára. Mint mesélte: a délelőttje munkával telt. Egy nagyon izgalmas lengyel film két epizódjának szinkronmunkáit fejezte be (amely nemsokára adásba kerül), a délutánt pedig a pihenésnek szentelte.

Mivel egyébként ritkán jutnak el moziba a feleségével, így most megnéztek egy filmet, az esti program pedig meglepetés. Gyerekkorunkban az édesanyánk azt mondta, hogy december elsejétől nem kotorászunk a szekrényben karácsonyig, s ez a születésnapok tekintetében is betartandó! – mondta, majd hozzátette a család és a házasság kapcsán, hogy a boldogság könnyen jön, de megtartani csak odaadó erőfeszítéssel lehet. Az ugyanis nem magától értetődő, hogy az embernek van egy szép otthona, két egészséges gyermeke és egy gyönyörű, szerető felesége, aki ugyanúgy, ugyanazért a családért él, mint a férje.

 

A cikk teljes hosszában elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lassuk-a-kovetkezo-hatvan-evet-hirtling-istvannal-beszelgettunk-2285331/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >