Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mikor kezdjünk el edzeni szülés után?
Mikor kezdjünk el edzeni szülés után? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. április 12.
ImageFolytatván a „Mikor? Mit? Hogyan?” kérdéskörét, most a gyermeküket váró anyukák sportolása után lépünk egyet, a szülőszobán túlra tekintünk, azaz megnézzük, hogy mikor szabad nekiállni edzeni hagyományos szülés, illetve császármetszés után.

 

A hölgyek általában naivan azt hiszik, hogy a szülőszobából kijövet a pocakjuk megszűnik létezni - legalábbis olyan formában, mint amilyennek az utolsó hónapokban látták -, és mindenki észreveszi majd rajtuk, hogy már nem „egyben vannak ketten”, hanem „külön”, és sorra jönnek a gratulációk. Valakinek ez az elképzelt idillikus kép azonossá válik a valósággal, ám a többség sírva rohan haza, amikor rákérdeznek az utcán (amikor éppen sikerül valakire rábíznia egy kicsit a babát): „Na, és mikor fog megszületni a pici?”

A kilenc hónap alatt megnövekedett babaházikó ugyanis nem fog sitty-sutty visszaolvadni eredeti állapotába. Azért bizony meg kell dolgozni: diétával és edzéssel. És, hogy hogyan?

 

Mikor kezdjünk el edzeni szülés után?

 

Szülés után erőt kell venni magunkon és nekiállni a mielőbb sportolásnak
(Fotó: Counsel & Heal)

A legfontosabb kérdés először is az idő! A friss anyukák általában az első hetekben, hónapokban már annak is örülnek, ha pár órát alvással tudnak tölteni. És ez majd fokozódik később, de először még mindenki azt hiszi, hogy úgyis egyre könnyebb lesz, pedig nem, csak szimplán hozzászokunk a terheléshez, a nemalváshoz, a gyereksíráshoz, a folyamatos gyerek utáni rendrakáshoz, a felgyülemlett szennyeshez, mosatlan edényhez stb. Mondom úgy, hogy a lányom már tinédzser, tehát átvészeltem jópár évet gyerek mellett, látom a különböző korszakok buktatóit (el is estem párszor), és persze nem tudok gyereket nevelni, csak próbálkozom még mindig - de ez már egy másik témához tartozik.

Úgyhogy vissza a testedzéshez: a kimerültség általános probléma az anyukák körében a babák szoptatása, tisztába tétele, szórakoztatása, altatási körforgása miatt, miközben a házimunka is az anyukára hárul.

A hölgyek ilyenkor nem tudnak annyi időt szánni a személyes szükségleteik kielégítésére (legyen szó akár egy hajmosásról vagy egy forró fürdőről - ezek egy ideig a különleges, ritka élvezetek közé tartoznak majd, bár lehet, hogy valakinek a sorstól más adatott meg, de általánosságban ez a valóság), így az edzésre sem.

 

A teljes cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2016/10/27/testszobraszat-mikor-kezdjunk-el-edzeni-szules-utan/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >