Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Április 12-én és 13-án lesz az általános iskolai beiratkozás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 11.
ImageFelhívást tett közzé a Székesfehérvári Tankerületi Központ a 2018/2019-es tanévre történő általános iskolai beíratásról. Eszerint a beíratást április 12-én, csütörtökön és 13-án, pénteken tartják a tankerülethez tartózó intézményekben.

 

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45. § (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni. A tankötelessé váló – vagyis a 2012. augusztus 31-ig születetett gyermekét – a szülő köteles beíratni a lakóhelye – ennek hiányában a tartózkodási helye – szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. A tankötelezettség megkezdésének feltétele a gyermek iskolába lépéséhez szükséges fejlettségének a megléte, amit az óvoda igazol.

A tanköteles gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. A következő tanévre történő beíratásra 2018. április 12-én, csütörtökön és 13-án, pénteken 8.00 és 19.00 óra között lesz lehetőség.

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, az ő nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt, illetve az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást is. A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, a jelentkezés elutasítsa esetén a szülő felülbírálati kérelmet nyújthat be a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatójának címezve.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >