Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
26 nyilvános művészeti program a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. április 12.
ImageHétvégén a Vörösmarty Színházban rendezik a Művészeti Egyetemek találkozóját, mintegy kétszáz művészetis egyetemistával. 26 nyilvános programot hirdetnek, amelyre regisztrálhatnak az érdeklődők: lesz kiállítás, találkozási lehetőség művésztanárokkal és fiatal hallgatókkal, filmklubok, workshopok, koncertek és interaktív foglalkozások. A pályaválasztás előtt álló fiataloknak a művészeti egyetemek hallgatói tanácsadást is szerveznek a rendezvényen.

 

 

Péntek délutántól vasárnapig 26, az érdeklődők számára is nyilvános művészeti eseményre kerül sor a Vörösmarty Színházban: április 13-15. között első alkalommal itt rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET).

A fesztivál nyitórendezvénye pénteken 15 órakor a Galériában rendezett kiállítás megnyitója lesz: a MOME, az MKE és a PTE grafikus, építész, fotós, textiltervező, festő, látványtervező és intermédia szakos hallgatók alkotásaiból mutatnak be tanszékenként több alkotást is.

A pályaválasztás előtt álló fiatalokat szólítja meg a MOME, az MKE, a PTE, az SZFE, az LFZE vagy az MTE: a színház Kávézójában pénteken délután és szombaton délelőtt alkalom nyílik a találkozásra és  beszélgetésre olyan fiatalokkal, akik ezeken az egyetemeken tanulnak.

Pénteken délután Magyarósi Éva animációs rendezővel és képzőművésszel, a MOME művésztanárával találkozhatnak az érdeklődők a VIP-teremben. A Magyar Táncművészeti Egyetem képzéséről kaphatunk ízelítőt pénteken 13 órától a nagyszínpadon – a gyakorlatok, a próbák és az előadások világából. A nagyszínpad ad helyet többek között a szombat délelőtti mozgástréningnek, majd a drámajáték foglalkozásnak is az SZFÉ-vel, és vasárnap 15 órakor itt rendezik a fesztiválzáró műsort is. Előadást és foglalkozásokat tartanak a Kozák András Stúdióban, a MET Színpadon, a Kávézóban és a nagyszínpadon pedig több koncert is várja a zenerajongókat.

Az alagsori próbateremben filmklubot hirdetnek, ahol például a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves dokumentumfilm-rendező művész osztálya mutatkozik be pénteken, szombaton pedig a MOME animációs filmjeit lehet megnézni – természetesen az alkotókkal is lehetőség lesz majd beszélgetni. Az aulában képzőművészeti workshopokat és elektronikai bütyköldét szerveznek az alkotó kedvűeknek.

Az előadásokról és a meghirdetett programokról a Vörösmarty Színház Facebook-oldalán lehet részletesen tájékozódni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a jegyigényeket a szervezők a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre várják, feltüntetve a nevet és a telefonszámot.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >