Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvári Kutyások Találkozója a Palotavárosi tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2018. április 11.
ImageVasárnap rendezik meg a II. Székesfehérvári Kutyások Találkozóját a Palotavárosi tavaknál, amelyet valójában a facebook-on aktív „Kutyások Székesfehérvár” csoport tagjai számára szerveznek, ám a házigazdák bárkit szívesen látnak a programokon!

 

 

„A pillanatnyilag 383 fős online csoport azzal a céllal jött létre, hogy Fejér megye és Székesfehérvár kutyás társadalmát összehozza.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Mayer Diána, a program fő szervezője, aki szerint ez azért is fontos, mert ha a környéken élők megismerik egymást, az rengeteg előnnyel jár. Amellett, hogy az ebek és a gazdák is hasonló érdeklődésű/habitusú barátokra találnak, mindenki rájöhet arra, hogy egyre többen nevelnek kutyát barátként, és nem csak házőrzőként tekintenek rá, akinek az a dolga, hogy a kertben ugasson.

„Sajnos Magyarországon, így Fejér megyében is még elég gyerek cipőben jár a kulturált állattartás, és a kutyabarát emberek elfogadása.” – véli Diána – „Még csak most került bevezetésre a kutyák folyamatos láncon tartásának betiltása, ami mindenképpen előrelépés, de közel sem vagyunk annyira állatbarátok, mint a környező országok. A kutyásokat gyakran megbélyegzik. Azokat, akik a kedvencükkel akarnak a szabadidejükben kimozdulni, azokat nagyon kevés helyre engedik be, vagy szabályosan elküldik. Bár egyre több a kutyabarát hely, főleg Pesten, mi szeretnénk, ha itt, a Velencei-tó közelében is gyorsabban fejlődne a kutyás társadalom elfogadása. Természetesen ehhez nekünk is tenni kell, és erre jó program például a kutyás találkozókon meghirdetett ,,Szedj kakit!” akciónk.”

A szervező szerint az ilyen találkozók elősegítik a kutyák szocializálódását is. Ezen kívül az elveszett kutyusok esetében is fontos lehet, hogy a gazdák ismerjék egymást, és a környéken élők segítsék a másikat, ezzel is megelőzve az esetleges balesetet, vagy akár egy tragédiát.

Új információk és tapasztalatok megosztására is remek lehetőség olyan emberekkel találkozni, akik egyetértenek abban, hogy a kutya családtag. Jó példa erre a sárga szalag esete, ami valójában megkönnyítené az emberek életét, ha ismernék, és alkalmaznák a jelölést. (A sárga szalag a pórázon, vagy a kutya nyakörvén azt jelenti, hogy az állatnak térre van szüksége. Akár szocializáció, akár félelem, akár agresszió miatt is lehet a kutyán.)

„A 15-ei találkozóra kutyakiképzők, tenyésztők, kutyakozmetikusok, egyesületek is érkeznek, így kérdéseinkre is választ kaphatunk. Ez még csak a 2. találkozó, de szeretnénk, évről évre nagyobb, és színvonalasabb eseményt szervezni.” – jelentette ki a fiatal hölgy.

A sétához a gyülekező 13 órakor kezdődik a Palotavárosi tavak végénél lévő, grafitis falu kutyafuttatónál. Innen indul a program, és a tó megkerülése után a Wash&Vau-nál ér véget. A gyülekezés után egy bemutatkozással kezdenek majd a jelenlévők. A résztvevők találkozhatnak, és eszmét cserélhetnek többek között a Kutyások Székesfehérvár Csoport szerkesztőivel, a Wash&Vau kutyamosó tulajdonosával, a Kutya Kaland Sportegyesület vezetőjével és tagjaival, a MimoZia kisállatkozmetika kollégáival, és Nyakas Gábor kutyaviselkedés szakértővel is.😊

 

Természetesen mindezt díjmentesen!

 

Az említett Facebook csoport elérhető itt: https://www.facebook.com/groups/150906475071458/

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >