Kezdőlap
Átadták az Adonyi út felújított zsákutcás szakaszát Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 13.
ImageKözel negyvenéves adósságot törlesztett a város az Adonyi út zsákutcás szakaszának felújításával, amely most fejeződött be. A csaknem két hónapos munkálatokat követően megtartották a műszaki átadást is.

 

 

Az Adonyi úthoz tartozó, rövid zsákutcás szakaszhoz hosszú évek, évtizedek óta senki nem nyúlt hozzá, a felújításra igen nagy szükség volt. A Zentai úthoz tartozó kisebb bekötőutak rekonstrukciója után elkészült a mostani beruházás, melyet a Szabadkai út felújítása követ még idén nyáron, az iskolaév végét követően. – hangsúlyozta a  műszaki átadáson dr. Dienesné Fluck Györgyi, a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője, bízva abban, hogy a beruházások a Ráchegyen lakók megelégedését szolgálják.

A beruházás a Városgondnokság ÚT 2017-19 programja keretében valósult meg.  Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre arról tájékoztatott, hogy több mint 800 négyzetméteren újraaszfaltozták a területet, és a rossz minőségű, feltöredezett járda helyén elkészült a másfél méter szélességű, térkőburkolatú járda. Az utca végén, a kerékpáros közlekedés biztosítása érdekében építettek egy két méter széles átkötő szakaszt is, az út szélén, mindkét oldalon útburkolati felfestéssel kerékpárutat jelöltek ki, és kicserélték a különböző közművek fedlapjait.

A 23 millió forint értékű munka kivitelezése február 19-én kezdődött és most fejeződött be a burkolati jelek felfestésével. A szűk hét hónap alatt időnként nagyon hektikusan zajlott a beruházás a szélsőséges időjárási körülmények miatt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >