Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Egy fehérvári sminkes Afrikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. április 13.
ImageMit keres egy törékeny fehérvári lány Afrikában? Hogyan lehet kisminkelni egy fekete bőrű nőt? Miért kell más alapanyagokkal dolgozni ott, ahol nagy a forróság? Miért fontos a bőrtípus meghatározása és a megfelelő színválasztás?

 

 

Csetényi Szandra hat éve foglalkozik sminkeléssel. Eleinte csak hobbinak indult az arcfestés iránti érdeklődés, majd szépen lassan hivatássá változott.

Kiskoromban én is ellopkodtam anyukám sminkkészletét és kipróbáltam magamon, ám az első meghatározó élményem a festékekkel kapcsolatban felnőtt koromban történt egy kozmetikai termékekről szóló bemutató során.” – árulta el Szandra – „A bemutató a része volt a sminkelés is, és az a rengeteg sminkes eszköz, az ecsetek, a szemhéjporok, rúzsok és a rengeteg szín, amit kipakoltak elénk az asztalra, ámulatba ejtett. Minden részvevőnek készítettek egy sminket az előadók, és akkor döntöttem el, hogy szeretném megtanulni ezt a szakmát.”

Egy fehérvári sminkes Afrikában
Szandra egyik munkája (Fotó: Csetényi Szandra)

Szandra vendégei, ha kifejezetten valamelyik speciális alkalom kapcsán mennek hozzá, akkor általában kicsit visszafogottabb, de szépítő sminket választanak. Nagyon sok menyasszony keresi például fel, akiknél elvárás, hogy a nagy nap alkalmából friss, üde hatású, gyönyörű bőrt varázsoljon, amelyhez kissé szemhangsúlyosabb smink illik – ám a vörös rúzs a legtöbbször már nem illik az összképbe.

Persze vannak kivételek, és azzal sincs baj, sőt! Én azt vallom, hogy a sminkelésben nincsenek kőbe vésett szabályok, mindenki nyugodtan viselheti a saját stílusának megfelelő sminket, hiszen ha ő jól érzi magát benne, azt mások is észreveszik.” – véli Szandra.

 

 

Egy fehérvári sminkes Afrikában
A lényeg, hogy a hölgyek jól érezzék magukat a kész sminkben (Fotó: Csetényi Szandra)

 

Az alapanyagokkal kapcsolatban viszont nincsen kompromisszum: a sminkes szerint kizárólag a legjobb minőségű termékekkel szabad dolgozni, mert egy sminknek nem csak szépnek, hanem tartósnak is kell lennie! (Gondoljunk csak egy menyasszonyra, aki sír, aki sok-sok puszit oszt szét a vendégek között, aztán eszik, iszik, táncol, s mégis tartania kell a sminkjének másnap hajnalig.)

 

A cikk teljes hosszában elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2018/04/10/egy-fehervari-sminkes-afrikaban/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >