Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tavaszi nagytakarítás Máriavölgyben
Tavaszi nagytakarítás Máriavölgyben Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. április 16.
ImageAz Öreghegyi Nyugdíjas Klub szorgos tagjainak köszönhetően idén is megszépül a Bory tér és a Máriavölgyben található Mária-szobor környéke. Évente kétszer megtisztítják ezeket a területeket az eldobált szeméttől, összegyűjtik a gallyakat, hogy tiszta és rendezett legyen a turisták és a székesfehérváriak által egyaránt kedvelt kirándulóhely.

 

 

Immár több éve az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciókat, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. Évente kétszer az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai rendbe teszik a Bory teret, valamint a Máriavölgyben lévő Mária-szobor környékét.

Nagy öröm, hogy Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, amelyek a forgalmas tereket, a turisták által látogatott helyeket minden évben kétszer megtisztítják, hogy mindig szép legyen, és mindig tisztán várja az ideérkezőket és az itt lakókat egyaránt, mondta a terület önkormányzati képviselője. Östör Annamária hozzátette, a munkavégzéshez szükséges eszközöket képviselői keretéből biztosította, és ezek szállításában, tárolásában az Öreghegyi Közösségi Ház munkatársai segítenek.

Szívesen vesznek részt ebben a munkában, hiszen számukra is fontos, hogy a környék szép, tiszta és rendezett legyen. A szorgos kezek minden évben rendbe teszik a buszmegállót, a Mária-szobor környékét, valamint a Kassai út sarkát is, mondta az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke. Kiss Lászlóné azt is elmondta, ezekkel az akciókkal szeretnék felhívni a fiatalabb generáció figyelmét arra, hogy ügyeljen és gondoskodjon környezete tisztaságáról.

A szorgos kezű civilek évente kétszer gondoskodnak a Nyitra ABC, a Bányató és a Donát-kápolna környezetének szépítéséről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >