Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Körömgomba és tyúkszemek - Számít, hogy mi van a zokni alatt?
Körömgomba és tyúkszemek - Számít, hogy mi van a zokni alatt? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. április 17.
ImageKiábrándító, amikor egy ápolt, gyönyörű nő a harisnyáját/zokniját levéve elhanyagolt állapotban lévő lábfejet villant meg – lepattogott körömlakkal, bőrkeményedéssel, esetleg gombával tarkítva. Kiváltképp télen hajlamosak rá sokan, hogy csak a kezük szépségével foglalkozzanak, s csak azt gondozzák, mert „A csizmában úgysem látszik a lábam!”. Mindez nemcsak esztétikai szempontból aggasztó, hanem egészségügyi problémákhoz is vezethet.

 

 

Mindig kényes voltam arra, hogy a lábam ugyanolyan ápolt legyen, mint a kezem. Mióta festem a körmeimet, azóta figyelek arra, hogy a lábam és a kezem körmeit azonos színű/mintázatú lakk díszítse - a harmónia jegyében.

Körömgomba és tyúkszemes láb – Számít, hogy mi van a zokni alatt?
Kuti Melinda egyik munkája (Fotó: Kuti Melinda)

S teljesen mindegy, hogy nyár van – amikor a szandálban mindenki látja az „egyezőséget”-, vagy tél – amikor még én is csak a lakásomban levetkőzve szemlélhetem meg. Olyan ez, mint a fehérnemű: a nagymamám mindig azt mondta, hogy a fehérnemű örökkön legyen tiszta, szép, sértetlen, mindegy, hogy látja-e valaki vagy nem. És ő ezt be is tartotta haláláig.

 

Körömgomba és tyúkszemes láb – Számít, hogy mi van a zokni alatt?
Lábkörmünk is ugyanolyan változatos színárnyalatokban pompázhat, mint kezeink körme! (Fotó: Kuti Melinda)

 

Persze, nemcsak esztétikai okból kell figyelnünk a lábfejünkre. Ott van például a bőrkeményedés kérdése, vagy a lábgombáé. Ezekről laikusként tudnék beszélni/írni (bár sose volt lábgombám, de sokat olvastam e témában), ám a hitelesség kedvéért inkább megkérdeztem erről Kuti Melindát, aki manikűrösként és pedikűrösként is dolgozik, s legutóbb farsangi körmök kapcsán adott tanácsot olvasóinknak.

 

Körömgomba és tyúkszemes láb – Számít, hogy mi van a zokni alatt?
Mindig legyen ápolt a lábfejünk! (Fotó: Pixabay)

 

A szakember megerősítette meglátásomat, mely szerint télen sokan hajlamosak arra, hogy a lábukat elhanyagolják. Ez pedig azért sem jó, mert ebben az időszakban kevesebb folyadékot iszunk, zárt cipőkben (csizmákban) járunk, amelyek kevésbé szellőznek. Nyáron nincs ilyen gond, mert a nyitott szandál, saru szabad levegőzést engedélyez.

 

 

A teljes cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2018/03/17/koromgomba-es-tyukszemes-lab-szamit-hogy-mi-van-a-zokni-alatt/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >