Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Bentlakásos és napközis programokra nyertek jelentős támogatást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 18.
ImageA nyári szünetekben megvalósuló, bentlakásos és napközis jellegű, iskolai közösségi programok szervezésére nyert el összesen 210 millió forintos támogatást konzorciumi partnereivel együtt a Székesfehérvári Tankerületi Központ. A program két nyertes projekt által valósul meg, közülük is a 60 milliós négy székesfehérvári iskolát, míg a 150 milliós projekt 13 település iskoláit érinti.

 

 

Nagy segítséget jelent a családoknak, a szülőknek a Székesfehérvári Tankerületi Központ két nyertes projektje, melyek által az érintett iskolákban napközis táborokat és bentlakásos foglalkozásokat fognak szervezni felkészített pedagógusok irányításával a 2018-as és 2019-es nyári szünetek első néhány hetében. A programok kiegészítik a mindennapos oktató-nevelő munkát, ezáltal is segítve a lemorzsolódásban érintett gyerekek felzárkóztatását.

A tegnapi nyitó rendezvényen Tímár Ágostonné projektmenedzser elmondta: elsősorban a Nemzeti Alaptantervre támaszkodnak, mégis a hagyományoktól eltérő, korszerű pedagógiai módszereket alkalmaznak a programok során, hogy a gyerekek befogadóképessége, fejlődése a leghatékonyabb legyen. Nem csak a jól tanuló, a kirívóan tehetséges tanulókra, hanem a lemaradó, a hátrányos és halmozottan hátrányos diákokra is fókuszálnak, akiket a leginkább érint az iskolaelhagyás, a lemorzsolódás veszélye. Az iskolaidőn kívüli programok az 1-7. évfolyamon valósulnak meg, ezen belül is a 3-5-7. évfolyamosoknak bentlakásos, míg a többieknek napközis rendezvényeket szerveznek. A közreműködő pedagógusok felkészítése májusban zajlik.

A 60 millió 600 ezer forinttal támogatott projektbe Székesfehérváron az István Király, a Bory Jenő, a Vasvári Pál és a Széna Téri Általános Iskolákat vonják be. A 150 millió projekt a Székesfehérvári Tankerületi Központ és konzorciumi partnerei által valósul meg 13 Fejér megyei település 14 iskolájában.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a projektnyitón arról beszélt, hogy az év 52 hetéből 15-ön nincs tanítás, ezen időszak részleges lefedését célozza meg a program olyan tevékenységekkel, amelyek az oktatásban, a nevelésben tapasztalható rossz mutatókat javítják.

Nem elegendő az iskolaépületeket küllemükben felújítani, emellett elengedhetetlen a belső módszertani megújítás, ugyanis a XXI. század, a mostani alfa generáció már más módszereket kíván a pedagógusoktól. Ebben jelent óriási lehetőséget a két nyertes projekt. – hangsúlyozta Török Szabolcs tankerületi igazgató. Hozzátette: a nyári szünet alatti felügyelet biztosítása sok családban jelent komoly logisztikai problémát, főként akkor, ha a dolgozó szülők nem tudnak a nagyszülőkre támaszkodni. Sokszor a táborok jelentik a megoldást, azonban a nyertes projektekben megvalósuló programokon való részvétel a gyerekeknek ingyenes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >